Kredi kartı borcu ödenmezse ne olur - 2022 yılında takibe düşen sayısı 1 milyona dayandı

 2022 yılı kredi kartı borcu ödenmezse ne olur, ödeyemeyip yasal takibe düşen kişi sayısı 1 milyon sınırına şok edici rakamlara ulaştı! Evet yanlış duymadınız Ocak 2022 başından bu yana kredi kartı ve kredilerden takibe düşen sayısı 1 milyona dayandı, tam olarak 966 bin kişi icralık oldu.



Hayatımızın bir parçası haline gelen krediler, kredi kartları olmadan yaşamaz hale gelmiş vaziyetteyiz. Pandemi sonrası oluşan küresel kriz, gıda fiyatlarının uçması, elektrik, su zamları, ulaşım, mazot, yüksek kurlar, yüksek kiralar derken toplum olarak büyük bir travma geçiriyoruz. Bu ifadelerimi kurmanın nedeni, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2022 yılında da yeni takipler açılmaya devam ediyor ancak bu yıl biraz daha fazla 1 milyonu aşacak gibi gözüküyor. Kredi kartı borcu ödenmezse ne olur? detaylı değineceğim, halkımız çektiği kredileri ödeyemez durumda, gıda bile lüks vaziyete geldi. Her ay kredi kartlarını takla attıra attıra demek ki ancak bu seneye kadar dayanabilmiş durumda. İcra daireleri her geçen gün yenileri eklenen takip dosyaları ile dolup taşmış vaziyette. 2022'nin bitmesine daha 3 buçuk ay olmasına rağmen bu yılın başından beri 966 bin kişi kredi ve kartlardan patlamış avukatlık olmuş vaziyette. 

KREDİ KARTI BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR


PEKİ KREDİ KARTI BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?

Sürekli sizlere kredi kartı limitlerinizi düşürmeniz, gereksiz hazır ve yüksek limitli kartlarınızın sizin için risk oluşturduğunu belirtiyorum. Bunun sebebi hatalı kullanımınız sonucu gecikmeler ödeme güçlüğü vs. gibi sorunlar ile karşılaşmanız muhtemel. O sebeple geliriniz doğrultusunda harcamalar yapıp bu doğrultuda limitlerinizi düşürmek sizin hayrınıza olacaktır. Limit düşürmenin avantajlarından biri de kredi notunuza etkisidir. Yani sizin hazırda kullanmadığınız 50 bin TL limitli kredi kartınız var diyelim ve siz bu kartı kullanmıyorsunuz ihtiyaç fazlası. Siz bu limiti en aza indirdiğinizde kredi skorunuz da olumlu yönde etkilenecektir. Çünkü sistem bu hazır limiti risk olarak görmektedir. Yüksek limitli kredi kartlarının olumsuz yönleri bununla bitmiyor, asgari ödemeleri de arttırılmış vaziyette. Örnek verecek olursak 25 bin TL'nin  altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarı, dönem borcunun % 20'si limiti 25 bin TL'nin üstünde olan kredi kartları için asgari ödeme tutarı, dönem borcunun % 40'ı ödenmesi gerekiyor. Kredi kartı borcu ödenmemesi durumunda 2.aydan itibaren sizi bankaların bilgilendirme sms ve çağrıları bekliyor. Bunun sonucunda ödeme hala alınamaması durumunda kredi kartı kullanıma kapatılıyor. 3 ay sonunda kredi kartı borcu takibe düşüyor ve hakkınızda icra dosyası açılıyor. İcra dosyası açıldıktan sonra mal varlıklarınız sorgulanıyor, banka hesaplarınızda para var ise bloke konuyor. Çalışan biri iseniz maaş haczi uygulanıyor. 2022 yılında takibe düşen 1 milyon kişi neticesinde bu konuya biraz değinmek istedim. Geçtiğimiz günlerde yazdığım bankadan kredi çekilip ödenmemesi durumunda sizi nasıl bir süreç bekliyor tüm detaylarına kadar anlattığım makalemde sizlere rehber niteliği taşıyor. bkz: https://www.kredidoktoru.com/2022/09/bankadan-yuklu-kredi-cekip-odememek.html

Buradan takibe düşen yurttaşlara selam olsun, morelinizi bozmayın, Allah kerimdir...


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.