Taşıt Kredisi Güncel Faiz Oranları - MART 2023

2023 Mart ayı için geçerli her ay burada sizler için güncellediğimiz taşıt kredisi güncel faiz oranları çok işinize yarayacak. Hangi banka araç - taşıt kredisini hangi orandan kullandırıyor. Sürekli güncellenen taşıt kredisi faiz oranları Mart 2023 listesi içeriği ile sizlerleyiz. Araç kredisi kullanmak isteyenlerin her zaman takip etmek istediği en günceller oranları içeren çok yararlı bir içerik.

Araç alınacağı zaman aylar yıllar öncesinden hayalleri kurulur, nasıl bir arabaya binileceği konusunda uzun süreler düşünülür. Ve bu süreçte araç marka model seçimi planları yapılırken diğer taraftan da yükselen otomobil fiyatlarına nasıl finansman sağlanacağı düşünülür. Bu durumda eksiklerimiz var ise imdadımıza bankalar ve araç kredileri için kurulu finansman şirketler yetişir. Hangi bankadan araç kredisi kullanılacağı da en az araç alınacağı zaman düşünülen araştırılan süreçlerden biridir. Hangi bankanın taşıt kredisi daha uygun, taşıt kredisi kullanılırken bankalar müşterilerinde hangi kriterlere bakıp değerlendirme yaparlar. Bazı bankalar tamamen kredi notuna göre değerlendirme yaparken, bazı bankalar hem SGK durumu ve hem kredi skoru kriterini göz önünde bulundururlar. Eğer kredi notunuz düşük ise kefil şartı ile taşıt kredisi onaylayabilirler. Hem taşıt fiyatları hem de taşıt kredisi faizleri yüksek iken sizlere rehber niteliğinde bir içerik olacağını düşündüğüm bir yazı yayınlamak istedim. Mesela puanınız düşük ve taşıt kredisine başvurdunuz bu durumda size kredi verecek bankalar kısıtlıdır ve faiz oranları oldukça yüksektir. Düşük puanı olan kişilere bankaların haricinde çeşitli finansman kurumları taşıt kredisi vermekte ancak dediğim gibi faiz oranları oldukça yüksek olmaktadır. Örnek vermek gerekirse kredi skoru düşük olan bir kişi taşıt kredisi kullanmak istediğinde kullanacağı kredi tutarı 48 ay vade seçeneğinden yararlandığını varsayarsak bu araç ona yüksek maliyetlere gelecektir. Ancak yeterli skoru mevcut ise piyasadaki en uygun faiz oranı olan bankayı kendi seçme olanağına sahip olacağından aracı çok daha düşük maliyetlere satın alabilmesi muhtemeldir. Taşıt kredisi kullanmak isteyenlerin maksimum vade oranı 48 aydır ve mutlaka hemen hemen her banka peşinat şartı ile krediyi sağlamaktadır. Yani aracın tamamına kredi vermemektedir. Şimdi gelin taşıt kredisi güncel faiz oranları Aralık ayı güncel listeye geçelim.



ARAÇ - TAŞIT KREDİSİ GÜNCEL FAİZ ORANLARI -  Mart 2022

  • İş Bankası : 2,05 (İş Bankası uygun faiz oranları ile cezbetmektedir. 1 milyon TL'ye kadar 48 ay vadeli İş Bankası'ndan taşıt kredisi kullanabilirsiniz. 
  • Halkbank : 1,63 - 1,65 (Uygun faiz oranlı Halkbank'ın taşıt kredileri için üst limiti 48 ay vadeli ve 400.000 TL'dir.)
  • Garanti : 1,99 - 2,64 (Garanti'nin taşıt kredisi faiz oranları uygundur. Garanti Bankası'ndan 2 milyon TL'ye kadar 48 ay vadeli araç kredisi kullanabilirsiniz.) 
  • Albaraka : 2,15 - 2,20 (Taşıt kredisi üst limiti 1.000.000 TL'dir vade üst sınırı 48 aydır.)
  • FİBABANKA : 1,87 - 2,77 ( 1 milyon TL'ye kadar taşıt kredisi kullanılabilir. 48 ay vade üst limitir.)
  • Koç Finans3,99 (Taşıt kredisi kullanırken, 1000.000 TL üst limiti bulunmaktadır. Vade süresi 48 aydır. Kredi notu düşük olanlara da kredi verebiliyor.)
  • KuveytTürk : 1,99 - 2,19 (Ortalamaya göre uygun faiz oranlarına sahip Kuveyttürk'ten 400.000 TL'ye kadar 48 ay vadeli taşıt kredisi seçeneği bulunur.)
  • HSBC : 3,79 (200.000 TL'ye kadar taşıt kredisi verebilir. Vade üst limit 48 ay)
  • Akbank : 2,00 - 2,05 (Akbank'dan 1.000.000 TL'ye kadar 48 ay vadeli taşıt kredisi kullanabilirsiniz. Faiz oranları ortalamaya göre uygundur.)
  • AnadoluBank : 3,21 (Bu bankadan 400.000 TL araç kredisi alabilirsiniz.)
  • TEB CETELEM : 3,89 (Bu finansman kuruluşundan 1.250.000 TL'ye kadar taşıt kredisi kullanılabilir vade süresi en üst 48'aydır. Kredi notu düşük olanlara da kredi verebiliyor. )
  • ALJ Finans3,19 (Bu kuruluştan 1.000.000 TL taşıt kredisi kullanabilirsiniz. Vade üst limiti 48 aydır)
  • Denizbank : 2,75 (Denizbank araç kredisi olarak sadece 100.000 TL vermektedir.)

Taşıt kredisi Mart 2023 dönemi için faiz oranları ve bankaların verdiği kredi tutarı üst limitleri güncel listesi bu şekildedir. Rakamlarda değişkenlik olması durumunda listenin güncellemesini yapacağız.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.