Kredi Notunu HIZLI YÜKSELTEN İPUÇLARI

 Bankalar ile aranızdaki referans olan kredi notunuzu hızlı yükselten ipuçlarını, kredi skorunu kısa ve uzun dönemde ne tür çalışmalar sonucunda yükseltilebileceğine dair ayrıntılar, hiçbiryerde olmayan özel bilgi tecrübe ve birikimler ile edinilmiş skora doğrudan faydası olan ve kredibilitenizi besleyen önemli ipuçlarını sizler için burada derledim.



Bilindiği üzere bankalar müşterilerine kredi kullandırım sırasında bir çok etmen ve müşterinin geçmiş ödeme alışkanlıklarını gelir durumu hane geliri ve daha bir çok faktörü göz önünde bulundurur. Ve bankalar bu faktörler neticesinde müşterilere bir limit belirler ve kredi kullandırımını gerçekleştirir ya da beklenen faktörler kredi şartları oluşturulmaması durumunda ise krediyi olumsuz sonuçlandırır. Bu bankalara referans olan kredi puanı kişinin borç limit oranı, geçmişteki ödeme alışkanlıklara, kredi kullanım sıklığı, gelir durumu, kredili ürün kullanımı ve adedi gibi bir çok etmen ile belirlenmektedir. Uzun yıllardır kredili ürün kullanıp düzenli ödemelere sahip olan kişiler, kredi notu çok yüksek olan kişiler olup bankaların düşük faiz oranlı gerek ihtiyaç, konut, ve taşıt kredileri gibi ürünlerinden kişiye özel kampanya seçenekleri ile faydalanabilmeleri mümkündür. Bankalar kredi başvurularını değerlendirirken bir çok etmen arasında en önemli etmenlerden birisi de kredi notunun durumudur. Kredi notu uzun bir süre zarfında yükselebilirken borçlanma ve kredi taksit geciktirmesi ödeme düzensizliği sonrasında çok kısa bir sürede düşebilmektedir. Kişiler bu durumu göz önünde bulundurarak taksit ödemelerinde çok dikkatli davranmalı son ödeme tarihini taksitlerinde geçirmemeye gayret göstermelidir. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki vatandaşların kredi notu ortalaması son dönemlerde oldukça düşmüş durumdadır. Türkiye’de kredi notu 0 ve 1900 puan aralığında hesaplanmaktadır. Türkiye ortalaması günümüz itibari ile 1500 TL kadar düşmüş durumdadır. 

Kredi notunu bankaların mobil bankacılık sistemleri üzerinden sorgulama yapılması mümkündür. Aynı zamanda Findeks Mobil Uygulaması üzerinden de cep telefonunuza uygulamayı indirerek sorgulama işlemi yapılabilmektedir. 

Burada sizlere yılların vermiş olduğu tecrübeler ile sabit olan kredi notunu nasıl yükselteceğinize dair en hızlı sonuç alabileceğiniz hiç bir yerde olmayan ipuçları ve yöntemleri maddeler halinde sizlere hazırlamak istedim. 

ALIŞVERİŞLERİNİZDE KREDİ KARTI, EK HESAP (KMH) TERCİH EDİN

Kredi notunu hızla yükseltmenin 1. yolu kredi kartı, KMH +Para ya da diğer adı ile ek hesapların sık sık çalıştırılmasından geçer. Çalıştırılmayan kredili ürünlerin kredibiliteye hiçbir faydası yoktur. Bu sebeple kredi ürünlerinizi özellikle ek hesaplarınızı market, akaryakıt, kırtasiye ve günlük yaşantınızda ihtiyacınız olan tüm diğer ihtiyaçlarınız da kullanarak ek hesaplarınızı sürekli aktif olarak çalıştırın. Ek hesap ve kredi kartlarınızdan miktarı küçük bile olsa taksitli nakit avans çekerek kredibilitenizi güçlendirip kredi derinliğinizi oluşturun. Ancak nakit avans çekerken dikkat edilmesi gereken en önemli husus borç & limit dengesi olup kredi kartı veya ek hesaplarda her bir ürün için %50 limit üstüne dönem boyunca çıkılmamalıdır. 

FATURALARI KARTLARA YAYIN

Otomatik ödeme talimatlarımızı mevcut tüm kredili ürünlerimize yayarak aktif olan tüm kredili ürünlerinizi çalıştırın. Kullanmadığınız kredi kartı ya da ek hesapların bu sayede ayda bir de olsa işlem hacmi hedeflenmektedir. 

OTOMATİK LİMİT ARTTIRIM SEÇENEĞİNİ KAPATIN

Kredi notunuzu hızla yükseltmek istiyorsanız kart ya da ek hesap limit artırım talebi yapmayın. Unutmayın size tanımlanan her yeni limit kredi notunuzun ilerlemesini durdur. Bu sebeple kredi kartı ya da ek hesaplarımızın otomatik limit arttırım seçeneğini kapatın. 

BORÇ LİMİT ORANI DENGESİNİ KORUYUN

Kredi notunun ilerlemesini durduran en önemli ana sebeplerden birisi borç limit oranının bozulmasıdır. Kredi limitleriniz Yada kredi kartı limitlerinizin sonuna kadar kullanılması, yüksek borçlanma kredi notunuzun ilerlemesini durdurur. Kredi kartlarınızı aylık kullanım sırasında mutlaka boşluk bırakarak kullanılmalıdır yani 100.000 TL limitli bir kredi kartınız olduğunu varsayarsak bunun 40, 50 bin TL’si boş bırakılarak harcama yapılmalıdır. 

HARCAMA HACMİNE GÖRE LİMİT AYARI

Kullanılmayan ihtiyacınız dışındaki yüksek limitli kredi kartları limitlerinizi düşürün. İhtiyaç fazlası yüksek limitli kredi kartları hazır bir risk olarak görüldüğü için kredi notunuzun ilerlemesinde engel olmaktadır. Aynı zamanda gereğinden fazla yüksek kart limitleri olan kişilere Toplama kredilerde çok daha fazla düşük miktar açıldığı, Riski çok olduğu için düşük taşıt kredisi düşük konut kredisi tutarlarına eriştiği görülmüştür. Yine örnek verecek olursak aylık harcama işlem hacmi ortalamanız 50 bin TL ise sizlerin tüm kredi kartı, ek hesap (+para) limitlerinizin toplamı 100.000 TL / 150.000 TL yeteri olacaktır. 

ÇEŞİTLİ SEBEPLERDEN DOLAYI NOTU EN DİBE DÜŞMÜŞ (OTOMATİK RED) KİŞİLERE ÖZEL TAVSİYELER

Yasal takibe düşmemiş ancak İki dönem üst üste gecikme yapılandırma Veya farklı bir sebepten dolayı notu 1000 altına düşmüş kişiler; 

1) Kredi kartı ek hesap Borçları %50 seviyesini Çekin. 

2) Kart ya da ek hesaplardan nakit çekmeyin. 

3) Limit arttırım talebinde, Yeni kart ya da kredi başvurusunda bulunmayın. 

4) 60 gün boyunca Bu şekilde sürdürün. 

5) Bu sürenin sonunda otomatik ret ten çıkacaksınız ve sistem başvurularınızı yeniden değerlendirmeye alacaktır. 

3 yorum:

  1. Merhaba kmh hesabından kullanılan çekimler veya kullanımlar puanı olumsuz etkilemiyor mu

    YanıtlaSil
  2. + para notu düşürüyordu hani ?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.