Promosyon Süresi Dolmadan Emekli Maaşı Taşıma - Banka Değişikliği

 Banka değişikliği nasıl yapılır? ve bankadan alınan promosyon süresi dolmadan emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır? 3 yıl dolmadan maaş taşınır mı? Milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli maaşı taşıma işlemleri ile ilgili detaylara değineceğim. Bilindiği üzere şuan promosyon kampanyaları artmış vaziyette ve emekli maaşı nasıl taşınır promosyon iptal edip taşıma işlemleri üzerine faydalı bir bilgi içeriği sizlerle...

Bankalar birbiri ile yarışa girdiği şu günlerde emekliler en yüksek promosyonu veren bankaya maaşını taşıma derdine düştü. Emekli maaşları zamlanmasının ardından bankalar da çıtayı baya yükseltti ve 10 bin TL'lere varan promosyon ücretleri ile emeklileri cezbetmeye çalışıyor. 3 yıllık sözleşme karşılığında 10 bin TL'ye varan promosyonlar özel bankalar tarafından verilmekte. Kamu bankalarında bu promosyon fiyatları hala en dip seviyede. Hala çok komik rakamlar vermeye devam ediyor. Böyle olunca emeklilerde tabiri caizse kavimler göçü başlamış vaziyette. Yüksek promosyon veren bankaların önü uzun kuyruklar oluşmuş vaziyette. Şimdi sizler için promosyon süresi dolmadan emekli maaşı nasıl taşınır, promosyon bitmeden banka değişikliği yapma konusunda detaylara değineceğim.


BANKA DEĞİŞTİRMEDEN ÖNCE

  • Banka değişikliği işlemine geçmeden önce maaş aldığınız bankaya hiç kredi borcu olmamalıdır. Kredi borcu var ise kapatılmadan taşıma gerçekleşmez 
  • Emekli maaşınızı taşıyabilmeniz için ek hesap - kmh hesap - kurtaran hesap - artı para borçları olamaması gerekir ve bu eksi hesapların bankadan ya da müşteri hizmetlerinden komple iptal edilmesi gerekir. Ek hesap açık ise banka değişikliği gerçekleşmez.
  • Banka değişikliği yapabilmek için eğer promosyon süreniz dolmadıysa 3 yıllık promosyon imzaladınız diyelim ki 1 yıl daha süreniz var şubeye gidip kalan 1 yıllık sürenin hesaplamasını yaptırıp ücretini ödeyip promosyon iptali yaptırmanız gerekir. Promosyon iptal olmadan değişiklik yapamazsınız.
  • Banka değişikliği yapmadan önce kredi kartınız gecikmedeyse maaş bankanız gecikme ödemesini almadan taşımanıza izin vermeyebilir bazı bankalar kart borcunun kapatılmasını da talep ediyor.

BANKA DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK

  • Banka değişikliği yapmak isteyen 4A ve 4B emekliler yani maaşını 17'si ile 31'i arasında alanlar öncelikle e-devletten taşıma işlemleri sadece 17'si ve 31'i arasında yapılmaktadır. Yani 17'inden  önce hesaplamalar yapıldığı için taşıma işlemleri durdurulur. Taşıma yapmak isteyenler 17'si ve 31'i arasında hedef bankaya müracaat etmeli ya da E-devletten taşımalılar. 4C emekliler yani emekli sandığından maaş alanlar ise maaş günü 1'i ile 12'si arasında olanlar maaş taşımalarını istedikleri zaman yapabilirler ancak e-devlet üzerinden maaş taşıması olmamaktadır. Sadece bulunduğunuz ildeki emekli sandığına giderek taşıma talep formu doldurmanız gerekmektedir. 
  • Banka değişikliği yapmak isteyen 4A ve 4B emekliler her ayın 31'inden önce yaptıkları değişiklikler bir sonraki ayın maaş gününe taşıma işlemi gerçekleşir, maaş yeni bankaya yatar. 4C'ler ise yine bir ay önceden taşıma talebi verirler ve bir sonraki ay maaş yeni bankaya yatar.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.