Başarılı Öğrencilere Aylık Asgari Ücretin %60'ı Kadar Başarı Destek Ödemesi Verilecek

Başarılı öğrencilere başarı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır öğrencilere aylık destek ödemesi başvurusu 2023 başarıları öğrencileri asgari ücretin %60'ı kadar teşvik ödemesi hakkında bilgiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı başarı teşvik ödemesi haberi detayları.



Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Aralık 2022 tarihli yaptığı açıklamada ortaokul lise ve üniversite öğrencileri için tüm öğrencileri kapsayan yeni bir sosyal yardım verileceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı öğrencilere verilecek olan yeni sosyal yardım desteği hakkında başarılı öğrencilere devlet desteği ile teşvik verileceği müjdesini verdi. Başarılı öğrencilere devlet desteği daha önce görülmemiş kadar yüksek tutarda verileceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada başarılı öğrencilere net asgari ücretin %60'ı kadar aylık destek verileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretin %60'ı kadar aylık devlet desteğinin hangi öğrencilere verileceğini YÖK'ün belirleyeceğini açıkladı. Ayrıca Erdoğan yaptığı açıklamada sosyal destek programları kapsamında tüm öğrencilere aylık 100 tl ödeme yapılacağını açıkladı. Erdoğan sosyal destek ödemesi alan öğrenciler için ise yani set ödemelerinin 850 TL'den 1250 TL'ye yükseltildiğini de duyurdu. Başarılı öğrencilere verilecek olan asgari ücretin %60'ı kadar destek ödemeleri başvuru sırasında verilen banka hesaplarına aktarılacak.

ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

- BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİ E-DEVLET'TEN SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU YAPARAK SOSYAL YARDIM ALMAYA HAK KAZANMIŞ AİLELERİN ÇOCUKLARINA YAPILACAKTIR.

- YANİ BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN AİLELERİ TEŞVİK ÖDEMESİ ALABİLMEK İÇİN SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU YAPMALARI YETERLİDİR.

- E-DEVLET'TEN SOSYAL YARDIM BAŞVURU YAZARAK AİLE DESTEK PROGRAMI YA DA SOSYAL YARDIMA MÜRACAAT ETMENİZ YETERLİDİR. 


BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

- TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMAK VE DEVLET OKULLARINDA OKUYOR OLMAK.

- ORTAOKUL ÖĞRENİM LİSE ÜNİVERSİTE TÜM ÖĞRENCİLER BU DESTEK PROGRAMINDAN FAYDALANABİLECEKLER.

- BAŞARI TEŞVİK PROGRAMINDA TEŞVİK ÖDEMESİ ALABİLMEK İÇİN YAPILAN SINAVLARDA VE OKUL DERSLERİNDE BAŞARILI OLMAK GEREKMEKTEDİR.

- SOSYAL YARDIM ALMA HAKKI KAZANMIŞ OLMAK.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE VERİLECEK OLAN DESTEK İLE İLGİLİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI;

"Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 oranına varan tutarda destek verilecek. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız"

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.