ÇOCUK DESTEK VE AİLE DESTEK ÖDEMELERİ YATIRILMAYA BAŞLADI!

Çocuk destek ödemeleri yattı mı Ocak 2023 çocuk destek ödemeleri ve aile destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı çocuk paraları yatırıldı mı aile destek ödemeleri Ocak ayı ödemeleri yattı haberi milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren sosyal yardımların yılbaşından önce hesaplara aktarılacağını aile ve sosyal hizmetler bakanı Derya yanık duyurmuştu bugün itibarıyla sosyal yardımların hesaplara yatırıldığı öğrenildi.

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından Dar gelirli vatandaşlara verilen aile destek ödemeleri ve çocuklar için çocuk destek ödemeleri Ocak ayı ödemeleri yılbaşından önce yatırılacağı müjdesini aile ve sosyal hizmetler bakanı Derya yanık CNN Türk ekranlarında çalışmasının yapıldığı müjdesini vermişti. Bakan Derya yanığın yılbaşından önce çocuk destek ödemeleri ve aile destek ödemelerinin yatırılacağı müjdesini vermesinin ardından 28 Aralık 2022 tarih itibariyle yardımların hesaplara yatırıldığı bilgisine ulaşıldı. 

OCAK AYI ÖDEMELERİ BAŞLADI!

Her ay verilen Dar gelirli vatandaşlarımız için çocuk parası ödemeleri ve yine Dar gelirli vatandaşlarımız için aile destek programı üyelerine verilen ödemeler normal şartlarda her ayın 8'i ile 10'u arasında yapılmaktaydı ancak aile ve sosyal hizmetler bakanımız Derya yanık katıldığı televizyon programında muhabirin sorusu üzerine vatandaşlarımıza bir müjde yapılacağını destek ödemelerinin yılbaşından önce hesaplara aktarılacağını duyurmuştu. Buna göre 28 Aralık tarihi itibariyle çocuk destek ödemeleri yani çocuk parası alan kişiler ödemelerini almaya başladı. Ocak ayı ödemeleri vatandaşlarımızın başvuru sırasında PTT hesaplarına aktarılmaya başladı. 2 milyonu Aşkın kişinin faydalandığı aile destek programı ödemeleri de yapılmaya başladığı bilgisine ulaşıldı. Dar gelirli vatandaşlarımız yılbaşından önce Ocak ayının ödemelerini alması ile birlikte bir sonraki desteği diğer ödemeyi Şubat 8 tarihinde alacaklar. Destek ödemeleri temmuz 8 tarihine kadar 12 ay olarak yapılması planlandı. 



ÇOCUK DESTEK ÖDEMELERİ
Maddi durumu yetersiz ailelere verilen çocuk parası çocuk destek ödemeleri her ay bilindiği üzere çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında verilmektedir. 




AİLE DESTEK ÖDEMESİ
12 ay boyunca yatırılacak olan aile destek programı ödemeleri 850 TL ile 1250 TL arasında değişmektedir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.