Çocuğun Okula Gidiyorsa Başvur 1300 TL Eğitim Parası!

Çocuğu okula giden ailelere aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından 1.300 TL kırtasiye yardımı başvuruları başladı. Çocuğu okula giden aileler yılda bir defa olmak üzere eğitim masraflarının karşılanması amacıyla devlet tarafından 1.300 TL destek ödemesi alacak. 

Çocuğu okula giden kişiler e-devlet sistemi üzerinden sadece birkaç dakikada yapacağı başvuru ile eğitim desteğinden faydalanabilirler. Çocuğu okula giden kişiler nasıl eğitim desteğine başvuru yapacaklar nasıl destek ödemesinden faydalanabilecekler bu konu hakkında tüm detayları başvuru bilgilerini nereden başvuru yapacaklarını kimler bu destekten faydalanabilecekler sizler için hazırladık.

Devlet okullarına giden maddi zorluklar çeken öğrencilerin ailelerine yılda bir defa verilen destek ödemesi ile öğrenciler silgi kalem defter kitap ve benzeri okul ihtiyaçlarını eğitim destek programı sayesinde karşılayabilecekler. Devletimizin verdiği eğitim destek programına ihtiyaç sahibi tüm aileler başvuruda bulunabilir. Aile ve sosyal hizmetler bakanlığının 2022-2023 yılı eğitim ve öğretim döneminde belirlediği eğitim destek ödemesi yılda bir defa olmak üzere 1300 TL olarak belirlendi. 

Nasıl ödeme alınır

Aileler eğitim desteğine başvuru yaptıktan sonra aile ve sosyal hizmetler bakanlığı kısa bir araştırma yaparak ailenin gerçekten eğitim destek ödemesine ihtiyacı olup olmadığını araştırmaktadır. Yapılan araştırma neticesinde başvurusu onaylanan ailelerin başvuru sırasında verdiği banka hesap bilgilerine eğitim destek ödemeleri aktarılmaktadır. Eğitim destek programına başvuru yaparken bilgileri eksiksiz girmeniz önemlidir. 

Başvurular nereden yapılır

Aile ve sosyal hizmetlerin yüksek rağbet gören eğitim ve öğretim destek ücreti başvurusu e-devlet kanalı ile yapılabilmektedir. E-devlet sistemi üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Birkaç hafta içerisinde başvurunuz değerlendirilerek aile ve sosyal hizmetler tarafından başvurunuzun olumlu karşılanması durumunda ödemeniz belirttiğiniz banka hesabına aktarılır.

1300 TL eğitim parası kimler alabilir

Aile ve sosyal hizmetlerin verdiği 1300 TL okul eğitim desteği ücretini maddi güçlük çeken aileler alabilmektedir.
Hane başına düşen gelir asgari ücretin üçte biri kadar olması gerekmektedir yani bu çok çocuklu aileler anlamına gelebilmektedir.  Ya da ailede tek başına çalışan bir baba var ise bu da asgari ücretle çalışıyorsa ve başka gelirleri yok ise eğitim desteğinden faydalanabilme ihtimali vardır. Taşınır ya da taşınmaz evi arabası olan kişiler ya da aileler eğitim desteğinden genelde faydalanmamaktadır.

Eğitim destek parasında amacı okula giden öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesinde herhangi bir güçlük çekmemesinin sağlanmasıdır. Devletimizin verdiği bu çok faydalı destek programına hemen başvuruda bulunabilirsiniz.



 Başvuru linkine buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.