Bana Sosyal Yardım Yattı Mı? (Sosyal Yardım Sorgulama 2023)

Sosyal yardım sorgulama ekranı aracılığı ile adınıza devlet tarafından yatırılan bir para olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bana sosyal yardım yattı mı sosyal yardım paraları ile ilgili tüm detaylar ve diğer yardımlar hakkında bilgiler.

 SOSYAL YARDIM NEDEN KESİLİR? 

  • Muhtaçlık durumunun bitmesi veya sona ermesi durumunda sosyal yardım ödemeniz kesilebilir. 
  • Kişinin sosyal güvenceli olması durumunda yapılan sosyal yardım kesilmektedir.
  • SGK sosyal yardım alan kişilerin banka hesaplarını kontrol edebilir hesap bilgilerini iş ve ev adreslerini öğrenebilir yüklü miktarda banka hesabında para olan kişilerin sosyal yardımları kesilebilmektedir.
  • Sigortalı çalışan bir kişinin sosyal yardım alması mümkündür burada durum hane geliri baz alındığından dolayı kişi başına düşen gelir 1/3'ten az olması durumunda gıda yardımı aşevi yardımı yakacak yardımı eğitim yardımı ve kırtasiye yardımından faydalanabilmektedir ancak sosyal yardım alan kişi yüksek bir maaşla çalışmaya başlaması durumunda sosyal yardımı kesilebilmektedir.
  • Yani kişiler muhtaçlık halini sona erdiğinin tespiti durumunda yardımlardan yararlanamaz.


Sosyal Yardım Reddedildi!

  • Aile yardımı reddedildi ya da fesih edildi demek yapılan sosyal yardım başvurusunun onaylanmadığı anlamına gelmektedir bu durumda aile sosyal yardım ödemeleri alamaz.
  • Sosyal yardım başvurusu yapılması sırasında yanlış adres belgeleri ya da istenen bilgilerinin eksik gerilmesi durumunda yine sosyal yardım başvurusu reddedilebilir.
  • Bu yüzden başvuru yaparken bilgilerin eksiksiz girilmesi çok mühimdir.


SOSYAL YARDIM SORGULAMA 



bana sosyal yardım yattı mı


PTT ÜZERİNDEN YAPILAN KURUM ÖDEMELERİ SORGULAMA EKRANI 

PTT Genel Müdürlüğü tarafından PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma sayfası aracılığı ile adınıza sosyal yardım ödemesi yapılıp yapılmadığını E-devlet sistemi aracılığı ile öğrenebilirsiniz.




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.