Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023 - DETAYLI ANLATIM!

 Kirasını ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımız için devletten kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2023 tüm detaylarına kadar RESİMLİ anlatımı, kiracı vatandaşlarımıza oldukça faydalı bir içerik hazırladık.

Sosyal devlet olmanın gereklerinden birisi de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza barınma, sağlık, gıda, eğitim vb. imkanların sağlanabilmesidir. Devletimiz sağ olsun sosyal yardımlar konusunda açık konuşmak gerekirse dünyaya kıyasla açık ara önde diyebiliriz. Pandemi döneminden bu yana ülkemiz gerçek anlamda zor günler geçiriyor. Gerek gıda fiyatlarının uçması gerek enerji fiyatlarının üçe katlanması ile vatandaşlarımız tüm dünyada olduğu gibi zor günlerden geçiyor. Bu durumda büyük devletimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduğunu bir kez daha kira yardımları ile gücünü hissettirdi. Vatandaşlarımız, yardıma muhtaç kirasını ödemekte güçlük çekebildiği şu günlerde devletimiz kira yardımları ile bir nebze ekonomimize destekte bulunuyor. Kira yardımları aylık ödeniyor ve ihtiyacı olan kişilerin hesaplarına aktarılıyor. Kira yardımı bana çıkmaz şeklinde düşünmeyin, başvurunuzu yapın ve sonucunu bekleyin. Bunu söylememdeki gerekçe şu geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'mız Sosyal Yardımların çerçevesini genişleteceklerini, daha geniş kişilere ulaştıracaklarını belirtti. Yani bu demek oluyor ki yardımlar bundan sonra daha fazla kişiye ulaşacak ve daha az kriter göz önünde bulundurulacak. 2022 yılında vites yükseltilen sosyal yardımlara 2023 yılı içerisinde yardım tutarları yükseltilerek halkımızın refahı için daha fazla gayret gösterileceği görülmekte. Peş peşe duyurulan müjdeler, esnaflarımız için ucuz kredi paketleri, ekonomik paketler ve sayısı oldukça artan sosyal yardımlar arasında en çok rağbet gören yardım da kira yardımları oldu diyebiliriz. Peki kirasını her ay ödemekte zorlanan vatandaşlar kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2023 resimler ile sizlere detaylı bir sunum hazırladık. 



kira yardımı başvurusu nasıl yapılır 2023

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU

Adım adım kira yardımı talebinde bulunacaklara özel resimli anlatımı.

kira yardımı başvurusu


E-Devlet'e girince arama kısmına Kira Yardımı yazın ve kırmızı kutu içindeki

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kısmına giriş yapın.





kira yardımı başvurusu


KİRA YARDIMI BAŞVURU UYGULAMASINA GİRİN.





kira yardımı başvurusu



kira yardımı başvurusu



Burada kendiniz için kira başvurusunda bulunacaksanız kendim için başvuruyorum kısmından devam edeceksiniz. İlerleyen sayfalarda sizden kira bedeliniz, gelir durumunuz vb. sorular sorulacak soruları eksiksiz bir biçimde tamamlayın. Başvurunuz alındıktan sonra bakanlık gerekli incelemeleri yaptıktan sonra uygun görülmesi halinde 12 ay boyunca sizlere kira desteğinde bulunacaktır. 

KİRA YARDIMI DESTEĞİ NE KADAR VERİLİYOR?

Devletimiz bulunduğunuz ile göre kira yardımı desteği vermektedir. Yani bulunduğunuz ildeki kiralar ne kadar ise ona göre aylık 900 TL'den başlıyor ve 2 bin TL'ye kadar aylık kira yardımı desteği bulunmaktadır.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.