Zamlı Dul ve Yetim Aylığı Ne Kadar Olacak 2024

Türkiye'de milyonlarca babasından eşinden maaş alanları ilgilendiren zamlı dul ve yetim aylığı ne kadar olacak 2024 yılı zamlı maaşlar hakkında bilgiler. Yeni yıla kısa bir süre kaldığı şu günlerde milyonlarca dul ve yetim aylığı alan vatandaşlarımızın kafasında tek bir soru zamlı dul ve yetim aylığı ne kadar olacak 2024 yılı zamlı maaş, babasından ve eşinden maaş alanları ilgilendiren bilgilendirici bir içerik hazırladık.

Türkiye'deki en düşük maaşlar arasında bulunan dul ve yetim aylıkları, her ne kadar iyileştirilmeler yapılsa da SGK, Bağkur vb. emekli maaşlarına kıyasla biraz düşük kalabilmektedir. Aslında maaşların düşük kalmasının sebebi, dul ve yetim aylıklarının birden fazla kişiye bölünebilmesidir. Kredi almaya gittiğinizde emekli maaşı olarak değerlendirilen ve kredi muslukları sonuna kadar açılan dul ve yetim aylıkları kardeşler sebebi ile 2, 3 hatta 4 kişiden fazlaya da bölünebilmektedir. Hal böyle olunca bankalar dul ve yetim aylığının tutarına göre maaş bankası kredi çözümleri sunmaktadır. 
 

EN DÜŞÜK DUL VE YETİM AYLIĞI 2023


dul ve yetim aylığı ne kadar olacak 2024


Güncel rakamlar olarak en düşük dul ve yetim aylığı 3500 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Bu rakam yetim aylığı ise kardeş ya da anne var ise bölünebilmektedir. Bekar olan kişi evlenmesi durumunda ise babasından yada eşinden aldığı maaş kesilebilmektedir. En düşük dul ve yetim aylığı 2024 yılı Ocak ayında %35 zamlanması beklentiler arasındadır. Yeni yılda yapılacak zam ile birlikte en düşük dul ve yetim aylığı 4.750 TL olması öngörülmektedir. 


Bilindiği üzere dul ve yetim aylıklarına bir yıl içerisinde 2 defa zam yapılmakta. Temmuz ayında yapılan ara zam sonrası babasından ve eşinden maaş alanlar bir nebze olsun rahat bir nefes aldılar ancak enflasyon belası emekli maaşlarına yapılan zam da bir anlam bırakmadı. İğneden ipliğe özellikle gıda fiyatlarına yapılan dev zamlar yanında maaşlara yapılan zamlar da eridi gitti diyebiliriz. Hal böyle iken cumhurbaşkanımız hiç kimsenin enflasyon belasına ezdirilmeyeceği sözü akıllara geliyor ve ocak 2024'te dul ve yetim aylığı ile geçinen milyonlarca kişiye nefes aldıracak güzel bir zam beklentiler arasındadır. 

Dul ve yetim aylığı alanların maaşlarında yapılacak iyileştirmelere ilişkin tüm gelişmeler editörlerimizce an be an siz değerli takipçilerimiz için izlenmektedir ve gelişmeler oldukça sizler için güncel bilgiler aktarılacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.