Üniversitelilere ULAŞIM Desteği Yardımı Başvurusu 2023

Üniversitelilere ulaşım yardımı 2023 başvuruları ne zaman başlayacak? Üniversite öğrencileri için ulaşım desteği ne kadar olacak, ne zaman başvuru yapılacak konuya ilişkin edinilen bilgileri sizler ile paylaştık.

 Hükümet destek programları ve yeni kredi paketlerini ardı ardına patlatmaya başladı. Kitlelere hitap eden devletimiz, yeni yardım ve destek paketleri ile milletimizin gönlünde yer etmeye çalışıyor. Az buz değil arkadaşlar her gün ayrı bir destek paketi, her gün yeni bir müjde açıklanıyor. Bu yardım ve destekler arasında yine önemli bir gelişme yaşandı. Üniversite öğrencilerini ilgilendiren destek paketi ile 150 bin üniversite öğrencisine yılda 2 defa ailelerine, memleketlerine gidebilmeleri için ulaşım desteği yardımı yapacağını açıkladı. Yani İzmir'de üniversite okuyan Konya'lı bir öğrenci okullar yaz tatiline girdiğinde ulaşım desteği sayesinde bedava memleketine, ailesini görmeye gidebilecek. 

MÜJDE CUMHURBAŞKANINDAN GELDİ!



Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamasında esnafa kredi destek paketi müjdesi vermişti. Açıklaması sırasında bir müjde de üniversite öğrencilerine geldi. 

Cumhurbaşkanı açıklamasında 150 bin üniversite öğrencisinin tatilde ailelerine ulaşabilmesi için yol parası yardımında bulunacaklarını ve bunu yılda 2 defa yapacaklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı müjdesini şu sözleri ile ''Bir müjdede üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde 150 bin öğrencimiz ailelerin yanına herhangi bir yük getirmeden gidecek.'' ifade etti.

ULAŞIM DESTEĞİ KAÇ TL OLACAK?

150 bin üniversite öğrencisine yılda 2 defa tek yön 500 TL olarak verilmesi planlanıyor. Yani toplamda öğrenci başına 2 bin TL verilecek.

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN

Ulaşım desteğine başvuruların E-devlet aracılığı ile yapılacağı öğrenildi.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.