İlkokul, Ortaokul, Lise Öğrencilere Okul Harçlığı Başvurusu 2023

 Okulların açılması ile birlikte devletimiz sağ olsun öğrencilere, süprizleri ile yüzleri güldürmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öğrencilere sunmuş olduğu harçlık hizmeti ile ihtiyacı olan çocuklara ulaşarak gerek kırtasiye masrafları gerek okul harçlığı tüm imkanları ile seferber olmuş vaziyette. Bakanlık okul harçlığını öğrenci başına ne kadar veriyor? Kimler okul harçlığı yardımından faydalanabilirler tüm detayları sizler için araştırdık.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini sevindirecek bir haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık okula giden öğrencilere okul harçlığı uygulaması başlattı. İlkokul 1.2.3.4.5 sınıflar, ortaokul 1.2. ve 3. sınıflar, lise 1.2. ve 3. sınıfta okuyan öğrencilere 2 ayda bir okul harçlığı uygulaması ile öğrencilerin yüzünü güldürüyor. Okul harçlığı velilerin belirlemiş olduğu banka hesaplarına otomatik olarak iki ayda bir olarak yatırılıyor. Öğrenciler bu harçlıklar ile kantin ve kırtasiye masraflarını karşılayabiliyor. 


okul harçlığı başvurusu 2023


OKUL HARÇLIĞI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın faydalı bir uygulaması olan okul harçlığı, ilkokula giden kız çocukları için aylık 100 Türk Lirası, erkek çocukları için 90 Türk Lirası olarak ödenmektedir. Ortaokul ve liseye giden öğrencilerde ise; kız çocukları için 150 Türk Lirası, erkek çocukları için aylık 130 Türk Lirası olarak yatırılmakta. 

DEVAMSIZLIK YAPAN ÖĞRENCİLERE HARÇLIK YOK!

Okul harçlığı uygulamasından faydalanabilmek için devamsızlık yapılmaması şartı bulunuyor. Mazeretsiz ve raporsuz devamsızlık yapan öğrencilere okul harçlığı kesilebiliyor.

OKUL HARÇLIĞINA BAŞVURU

Okul harçlığına başvuruyu yalnızca öğrenci velileri (anne ve baba) yapabiliyor. Okul harçlığı 2023 uygulamasına başvurmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na müracaat etmeniz gerekmektedir. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.