Vakıflar Genel Müdürlüğü 650 TL Burs Başvurusu 2023

 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü 650 TL burs başvurusu 2023 burs başvurusunda bulunacak öğrenciler için burs başvuru tarihleri ve başvuru bitiş tarihlerinden oluşan bilgilendirme içeriği hazırladık.

Ortaöğretim ve Yükseköğretim öğrencilerini ilgilendiren, Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları programı belli oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi (vgm.gov.tr) 'de duyurulan 2022-2023 yılı eğitim yardımları ortaöğretim öğrencileri, yükseköğretim öğrencileri ve yabancı uyruklu öğrencilere verilecek. Öğrenciler burs başvurularını yaptıktan sonra başvuruların değerlendirilip sonuçların açıklanması bir kaç haftayı bulabiliyor. 


vakıflar genel müdürlüğü 650 tl burs başvurusu


Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Kaç Para Veriyor?

2021-2022 eğitim yılından itibaren; ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 200 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 650 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 650 TL olarak belirlenmiştir.

Burs Başvuru Tarihleri Belli Oldu!

  •  Ortaöğrenim Eğitim Yardımı : 07 Kasım 2022 - 20 Kasım 2022 tarihleri arasında başvurular yapılacak.
  • Yükseköğrenim Bursu : 21 Kasım 2022 - 30 Kasım 2022 tarihleri arasında başvurular yapılacak.
  • Yabancı Uyruklu Öğrenci Bursu : 21 Kasım 2022 - 30 Kasım 2022 tarihleri arasında başvurular yapılacak.
ÖNEMLİ: Başvurular sadece Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi  www.vgm.gov.tr adresinden yapılmaktadır. 


KİMLER YÜKSEKÖĞRENİM BURSU ALAMAZ

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;


a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.


KİMLER ORTAÖĞRENİM BURSU ALAMAZ

Kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda anasınıfında okuyan öğrencilere ortaöğrenim bursu verilmemekte olup Türk Vatandaşı olmayan öğrenciler de ortaöğrenim bursundan yararlanamaz. Resmi okullarda örgün eğitim görürken burs almaya hak kazanan öğrencilerin özel okula ya da açık öğretim ortaokuluna, açık öğretim lisesine ya da mesleki açık öğretim lisesine geçmeleri halinde bursları kesilir.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.