Sokağa Çıkma Yasağı, Maske, Pandemi Cezalarını Geri Almak

Ödenen cezalar geri alınabilir mi? Sokağa Çıkma Yasağı cezası geri alınabilir mi? Milyonlarca kişinin maske cezası affı soruları için bilgilendirici yazımızda kafalardaki tüm soru işaretlerini gidereceğiz.

Koronavirüs salgını belası dünya gündeminden etkisini kaybedip yavaş yavaş düşerken, salgının etkisi tüm dünya ülkelerinin ekonomilerinde büyük hasarlar bıraktı. Dünya büyük bir enerji gıda krizi ile Koronavirüs salgınından daha zor günler geçiriyor. Koronavirüs salgını sonrasında Rusya-Ukrayna savaşı ile dünyanın gündemi kilitlenmiş vaziyette. Biz ülkemize dönelim ve Koronavirüs salgını sırasında devletimiz tarafından uygulanan sokağa çıkma yasakları bildiğiniz üzere geride kaldı. Ancak Koronavirüs salgınının pik yaptığı zamanlarda yasağı ihlal eden kişilere, sokağa çıkma yasağı cezaları uygulandı. Yine maske takmayan milyonlarca kişiye maske cezaları uygulandı. Pandemi cezaları yazılan milyonlarca kişiyi sevindirecek güzel bir gelişme yaşandı. Pandemi döneminde yazılan ''Sokağa Çıkma Yasağı cezası, Maske takmama cezası'' gibi pandemi cezalarına af geldi. Yani bu zor günlerde kesilen tüm para cezaları devletimiz tarafından affedildi.

YÜKSEK CEZA TUTARLARI KESİLMİŞTİ



Devletimiz Koronavirüs salgını belası ile mücadele edebilmek için, sokağa çıkma yasağı uygulamaları başlatmıştı. İnsanlar kısıtlı süreler ile alışveriş yapıyor, sokakta ihtiyaçlarını giderebiliyordu. Gece yasağı uygulanabiliyor ya da aralıksız 48 saatlik yasaklar uygulanabiliyordu. Yine her alanda maske takma zorunluluğu gibi yasaklar ile Koronavirüs belası ile başarılı bir mücadele sergiledi. Koronavirüs salgını belasında Sokağa Çıkma Yasağını ihlal edenlere 3,150 TL ceza kesildi, maske takmayanlara ise 900 TL cezalar kesildi. Milyonlarca kişiye kesilen bu yüksek para cezaları caydırıcı olması amacı ile uygulanmıştı. Ancak şimdi geldiğimiz noktada devletimiz büyüklüğünü gösterdi ve kesilen tüm pandemi cezalarını affetti. Ceza yiyen vatandaşlarımız bu paraları ödemeyecek.

TORBA YASA MECLİSTE

Ak Parti'nin hazırlamış olduğu cezaların affına yönelik torba yasa 7 Ekim 2022 tarihli meclise sunuldu.

PANDEMİ CEZASI SOGRULAMASI NEREDEN YAPILIR?

Pandemide yazılan cezaları, İnternet Vergi Dairesi resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz. İnternet Vergi Dairesi sorgulama ekranına ivd.gib.gov.tr/ buradan ulaşabilirsiniz.

ÖDENEN PANDEMİ CEZALARI GERİ ALINABİLİR Mİ?

 (MASKE-SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI)

Pandemi döneminde ceza kesilen vatandaşların yüksek bir bölümü cezalarının  ödemelerini yaptılar. Peki yeni çıkartılan torba yasa ile birlikte cezalar silindi ancak cezasını ödeyen yüksek çoğunluğun ödediği paralar ne olacak? Bunun cevabı maalesef olumsuz; yani ödenen cezaların iadesi gibi bir durum söz konusu olmuyor maalesef. Ancak yine de milyonlarca vatandaşımızın yüksek beklentisi ödenen pandemi cezalarının iadesi talebi konusu. Torba yasaya bir son dakika gelişmesi ile eklenecek madde ile her şey değişebilir, ödenen pandemi cezaları iade edilebilir ancak henüz konu belirsizliğini koruyor ve bir gelişme olduğu an itibariyle sizleri burada editörlerimiz bilgilendirecektir. Şuan için ödenen pandemi cezalarının geri alınması söz konusu değildir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.