Kreş Anaokulu Destek Parası 2023 - NASIL BAŞVURULUR

 MEB ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortak çalışması olan kreş yardımı başvurusu nasıl yapılır, anaokulu destek parası 2023 hakkında bilgiler, çocuğunu kreşe gönderen ailelere toplamda 1 milyon çocuğa anaokulu destek parası almak isteyenleri ilgilendiren önemli bilgileri sizler için derledik.

MEB ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1 milyon çocuk için anaokulu destek uygulaması vatandaşlarımız tarafından büyük memnuniyet ile karşılandı. Çocuğunu kreşe yazdıran aileler, MEB ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortak çalışması ile destek ödemesi alabiliyor. Başvuran ailelere ödenen anaokulu destek parası 2023 yılı içerisinde %30 kadar arttırılması öngörülmekte. İhtiyaç sahibi ailelere can suyu niteliğinde olan kreş destek parası 2023 yılı ödemeleri ihtiyaç sahibi kişilerin, banka hesaplarına yatırılıyor. Türkiye Destek başvuruları ilk ödemeleri haziran 2022'de alındı ve temmuz 2022'de yapıldı. Hanede kişi başına düşen gelir üzerinden hesaplanan anaokulu destek parası ödemeleri, yapılan yeni çalışmalar sonrasında hane geliri gibi faktörlerin tamamen kaldırılıp, sosyal yardım yardımı çerçevesi genişletilecek. Yani anaokulu destek parası bana verilmez diye düşünen vatandaşlar bu düşünceden çıkıp biran önce Sosyal Yardım başvurularını yapmalarını önermekteyiz. 

ANAOKULU DESTEK PARASI NE KADAR?



çalışan annelere kreş destek parası 

 
Kreş desteği başvurusu yapacak kişiler gerekli incelemeler sonucunda yardım uygun görülmesi durumunda anaokulu destek parası ödemeleri ne kadar yapılıyor güncel rakamlar şöyle;

  • Kreş yardım ücreti aylık 1531 TL ve 24 ay boyunca devlet tarafından veriyor.
Şuana kadar 310 bin çocuğun faydalandığı anaokulu destek ödemeleri, 1 milyon çocuk için bütçe ayırıldığı bilinmekte. 

KREŞ YARDIMI KİMLER ALABİLİR?

  • Maddi sıkıntılar çeken çalışan anneler kreş yardımı alabilir.
  • 0-5 yaş arası çocuğu olan kişiler kreş yardımı 2023 başvurusu yapabilir.
  • Dul ya da boşanmış anneler, çocuğuna tek başına bakan anne, babalar kreş yardımı alabilir.
  • Kreş yardımında öncelik maaşı düşük olan kişilerdir.

KREŞ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bana çıkmaz demeden başvuru yapmanızı tavsiye ettiğimiz sosyal yardım için gerekli başvuruları E-devlet üzerinden başvuru ve sizden istenen belgeleri eksiksiz doldurarak https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti buradan yapabilirsiniz. Destek alabilmeniz için Sosyal Yardım başvurunuz onaylanması sonrasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı anaokullarına çocuklarını kaydettirmeniz yeterli olacak.

TOPLAM BÜTÇE

MEB ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortak çalışması kreş destek ödemeleri 2023 yıllık bütçe 500 milyon Türk Lirası gibi dev bir bütçe ayrıldı. Devletimizin sağlamış olduğu destek ödemeleri içerisinde en faydalı yardım olan anaokulu destek parası 2023 yılı içerisinde ödeme miktarlarının yükseltilmesi öngörülmekte. Rakamlara ilişkin herhangi bir güncelleme gelmesi durumunda editörler tarafından bu başlıkta gerekli güncellemeler yapılarak bilgilendirileceksiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.