Banka Sicil Affı 2023 : İcralık Kredi - Kredi Kartı Borcunu Ödeyen Kara Listeden Çıkacak, Kredi Kullanabilecek!

Banka Sicil Affı 2023 : Kara listede olanlara sicil affı müjdesi, icralık kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyenler kara listeden çıkıp, yeniden kredi kullanabilecek.

 Türkiye gündemine bomba gibi düşen torba yasa teklifi ile banka sicil affı 2023 icraya düşmüş, avukatlık, bankaların kara listesine düşen kişilere büyük bir müjde geliyor. 1 Temmuz  2023 tarihine kadar icralık olan kredi ya da kredi kartı borçlarının gecikmede olan kısımlarını ödeyen kişiler bankaların kara listesinden çıkartılacak yeniden bankalarda 5 yıl beklemeden yeniden kredi fırsatı sunulacak. 

Pandeminin başından beri milyonlarca vatandaşımız büyük salgının getirmiş olduğu zorluklar ile bir takım sorunlar yaşamış, işini kaybetmiş, haliyle maddi zorluklar geçirmişti. Sokağa çıkma yasakları ile eve hapis olan yurttaşlar yaşadıkları maddi zorluklar nedeni ile kredi, kredi kartlarına oldukça yüklendiler ve işlerini, gelirlerini kaybetmeleri sebebi ile de milyonlarca yurttaş bankalardan yasal takibe düşmüş icralık olmuştu. Hal böyle iken 2023 seçimlerine doğru yaklaştığımız şu günlerde hükümetimizden büyük müjdeler gelmeye devam ediyor. Son olarak henüz kesinleşmemek yani resmi gazetede yayınlanmamış olması ile birlikte yeni bir haber gündeme bomba etkisi yarattı. İcraya düşen vatandaşlarımızın borçlarını 1 temmuz 2023 tarihine kadar gecikmede olan kısımlarını ödemeleri durumunda, bankaların kara listesinden çıkartılacağı bunun neticesinde yeniden kredi kullanılabilir duruma getirileceği haberi milyonlarca sıkıntıda yurttaşımız tarafından büyük sevinç yarattı.


KARA LİSTEDEN ÇIKMA KOŞULLARI NELERDİR?




Banka sicil affı 2023 düzenlemesi ile birlikte, bankaların kara listesinden çıkmak isteyen vatandaşlar, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar avukata düşen borçlarının gecikmede olan borçlarının ödenmesi koşulu bulunacağı düşünülüyor. 

Örnek verecek olursak; banka avukatı ile anlaşma ve borç yapılandırma yoluna gitmiştiniz ancak bir süredir taksitleri ödemekte güçlük çekiyordunuz. Bu durumda gecikmede olan borçları ödeyip banka sicil affı 2023 ile birlikte bankaların kara listesinden çıkmış olacaksınız ve kredi yolunuz yeniden açılacak.

YENİ TORBA YASADA NELER VAR?

  • Kredi- Kredi Kartı borçlarının gecikme yapılandırma takipli borçların ödenmesi durumunda bankaların kara listeden çıkartılıp, kişinin yeniden kredi çekebilmesinin yolu açılması.
  • KYK Borçları faizleri silinip düzenlenmesi.
  • 2,7 milyar TL maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının silinmesi.
  • Ceza infaz düzenlemesi
  • İcralık elektrik su doğalgaz borçlarının silinmesi (2 bin TL'ye kadar)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.