ÖZEL SEKTÖR : Tüm Çalışanlara Promosyon Verilsin!

 İstanbul Ticaret Odası Başkanının emekliler ve kamu personellerinin ardından özel sektördeki tüm çalışanlara promosyon verilmeli çıkışı Türkiye'deki milyonlarca özel sektör çalışanında heyecan yarattı. 

41.500 TL'YE VARAN PROMOSYONLAR 

Bilindiği üzere bu yıl emekliler 3 - 5 katına kadar yükseltilen promosyonları almak için bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu. Bankalar ise emeklileri kamu bankalarından koparabilmek için yüksek promosyonlar verip kendilerine maaş taşıması yapmaları karşılığında 3 yıllık kontrat imzalatmışlardı. Bankalar emekliler promosyon verirken öyle bir rağbet oluşmuştu ki promosyon ödemeleri 8500 TL'ye kadar çıktığı olmuştu. 

Yine kamu personeli olan polislerimiz, devlet memurları, kadrolu çalışanlar yüksek promosyonlardan nasibini aldılar ve 41 bin 500 liralara varan promosyonlar ile 3 yıllık kontratlar imzaladılar. Ticaret Bakanlığı personeli 20 bin TL promosyon adı Adalet Bakanlığı personeli 25 bin TL promosyon aldı. Polislere de 36 ay kalmaları sözüne 27 bin TL promosyon ödemesi yapılacağı belirtildi.

ŞİMDİ SIRA ÖZEL SEKTÖR : TÜM ÇALIŞANLARDA!


çalışanlara promosyon verilecek mi

Sosyal medya İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç'in çağrısı ile yıkıldı. 

Avdagiç yaptığı açıklamada promosyonlar ile ilgili özel sektörde çalışan milyonlarca kişiye de promosyon verilmesi çağrısında bulundu. 1 milyon üyesi bulunan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç, promosyon ödemeleri ile ilgili olarak şu sözleri söyledi; 

Şirketler temkinli yaklaşıyor ama gönlümüz ödenmesinden yana. Ama ödemeyenleri de zan altında bırakmamak lazım. Çünkü bankalarla yoğun çalışan bazı şirketler promosyon, havale vb. şeyleri de kapsayan paket anlaşmalar yapıyor. Bazı şirketler bankalarla süreli anlaşmalar yapıyor. O yüzden hemen şimdi ödeme yapmaları mümkün olmayabilir. Bu anlaşmalar yenilenince promosyon çalışana ödenmeli.  

 

İTO Başkanının Emekli Promosyonları yükseltilmeli ve özel sektör çalışanlarına, tüm çalışanlara da promosyonlar ödenmeli çıkışı sosyal medyanın 1.sıralı gündemine oturmuş vaziyette.


 POLİSLERİN PROMOSYON ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

polislerin promosyonları yattı mı
polislerin promosyonları yattı mı



Emniyet Genel Müdürlüğü promosyon ile ilgili yaptığı açıklama;

''Teşkilatımızın maaş promosyon protokolü, 18.03.2022 tarihinde 5 yıllık süre için Türkiye Vakıflar Bankası A.Ş ile imzalanmıştı.


Bahse konu protokol ile tüm personeli kapsayacak şekilde, aylık ödemelerin 300 TL olması ve enflasyon karşısında değer kaybetmemesi için her altı ayda bir memur maaş zammı oranında artırılması şartı getirilmişti.


Ancak 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yaklaşık 3 ay süren yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir.


Yapılan görüşmeler neticesinde protokol revize edilmiştir. Yeni promosyon protokolünün süresi 3 yıl olarak belirlenmiş ve tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın her personele 27.000 TL ödenmesi karara bağlanmıştır.


Yeni protokol 1 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe girecektir.


Ayrıca Vakıfbank ile önceden yapılan ve süresi henüz tamamlanmamış olan promosyon protokolleri de iptal edilerek yeni protokole dahil edilecektir.


Vakıfbank dışındaki bankalarla devam eden protokoller ise sözleşmelerin bitiş tarihinde söz konusu yeni protokole dahil olacaktır.


Vakıfbank Yönetim Kuruluna, Vakıfbank Genel Müdürüne ve protokol görüşmelerini gerçekleştiren heyetlere, Türk Polis Teşkilatı adına çok teşekkür ediyoruz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.