1250 TL Aylık Destek Ödemesi Başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler tarafından verilen sosyal destek programlarına başvurular hakkında bilgiler 1250 TL aylık destek başvurusu, Türkiye Sosyal Yardımlarda vatandaşının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Sosyal Yardımlar hususunda vites yükselten devletimiz, çocuklu ailelere sosyal yardımlara ilave olarak ekstradan ödemeler yapıyor. 12 ay boyunca verilen Aile Destek Programı parası, ihtiyaç sahibi ailelere ekonomik olarak büyük katkı sağlıyor. 



Sosyal Yardım Ödemelerinde destek tutarları güncellendi. Yükseltilen rakamlar vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü. Çocuk sahibi aileler yeni destek programına göre aylık  1250 TL'ye kadar alabilecekler. 

ÇOCUK SAYISINA GÖRE RAKAM ARTACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yeni aile destek ödemeleri, sosyal yardımlar ile ilgili şu sözleri söyledi; 

Küresel ekonomik dalgalanmalardan ihtiyaç sahibi ailelerimizi koruyabilmek için desteklerimizi sunmaya devam ediyoruz. Türkiye Aile Destek Programıyla büyüyen ve gelişen Türkiye'mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar liraya 25 milyar lira ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda 450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıtılacaktır.

 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni sosyal yardımlar ile ilgili şu sözleri söyledi; 

Türkiye Aile Destek Programımızın kapsamını geliştiriyoruz, bütçesini de 40 milyar liraya yükseltiyoruz. Böylece toplam hane sayısını yaklaşık onda birine kavuşacak etkinliğe kavuşturuyoruz. Çocuklarımız için ilave destekler getiriyoruz. Elektrik tüketim desteğinden aile desteği programına dahil olan aileler de yararlanabilecek.

 

 

BAŞVURANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ÖDEME ALIYOR

Sosyal destekler eskisi gibi katı kriterlere sahip olmadığını belirtmek isteriz. Yani bana çıkmaz diyerek başvuru yapmaktan çekinmeyin. Devletimiz değerlendirme kriterlerinde değişiklere gitti. Daha fazla kişiye yardımda bulunmak, destek sağlamak amacı ile kriterler genişletildi.

HEMEN BAŞVURUN

E-devlet sisteminden şimdi başvuruda bulunabilirsiniz. 


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.