Öğrencilere Aylık 1611 TL Devlet Yardımı - GERİ ÖDEMESİZ

 İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için aylık 1611 TL devlet yardımı başvurusu nasıl yapılır anlatımını sizler için yapacağız. İhtiyaç sahibi öğrenciler yapacakları yardım başvurusu onaylanması durumunda devletten aylık 1611 TL geri ödemesiz yardım alabilecekler. 



Devlet hibeler, kredi destek paketleri ve çeşitli yardımlar ile vatandaşlarımıza derman olmaya devam ediyor. Son olarak açıklanan öğrenciye geri ödemesiz aylık 1611 TL yardım parası ile milyonlarca öğrenci ve velilerin yüzünü güldürmeyi amaçlıyor. Öğrenciye 1611 TL yardım parası alabilmeniz için gerçekten ihtiyaç sahibi olmanız gerekiyor. Gelir durumunuza göre yapılan başvuru sonrasında yardım talebinizin onaylanması durumunda PTT hesaplarına yardım ödemeleri 12 ay boyunca otomatik olarak yapılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığı ile verilen 1611 TL yardım ödemeleri başvurusu nasıl yapılır resimli anlatımı sizler için derledik. 


ÖĞRENCİYE YARDIM PARASI BAŞVURUSU

  • E-devlete giriş yapın ve E-devletteki arama kutusuna ''Sosyal Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvuru'' yazın ve girin.

öğrenciye yardım parası


öğrenciye yardım parası






Sosyal Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı) bölümüne giriş yaptığınızda size doğru beyan vermeniz gerektiğine dair bir uyarı ekranı çıkacak, gerekli uyarıları okuduktan sonra doğru beyan bilgi vereceğinize dair kutucuğu işaretleyin. 


öğrenciye yardım parası



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu bölümü açıldıktan sonra ''YENİ BAŞVURU'' kısmından gelir durumunuz, hakkında sizden istenen tüm bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra başvurunuzu tamamlayın. Öğrencilere aylık 1611 TL yardım parası 12 ay boyunca verilecektir. Başvurunuzun onaylanması durumunda sizlere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerince geri dönüş bilgilendirme yapılmaktadır. Başvurusu onaylanan öğrencilerin yardım paraları aylık olarak PTT hesaplarına devlet tarafından yatırılmaktadır.

DEĞERLENDİRME ANA KRİTERLERİ

  • Gerçek ihtiyaç sahibi olmak
  • Ailenin gelir durumu düşük olması

İSTENEN EVRAKLAR
  • İkametgah belgesi
  • Ailede engelli birey var ise engelli raporu
  • Aile bireylerinin sağlık durumları ile ilgili belge.
  • Ailede iş bulamamış kişinin İŞKUR kayıt belgesi.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.