YAKACAK Odun Kömür Yardımı Başvurusu Nereden Yapılır?

Kömür yardımı başvurusu nereden yapılır, yakacak, odun kömür başvurusu ile ilgili rehber olacak bir içerik sizleri bekliyor 3 büyük ilimizi örnek olarak başvurularını nasıl yapacağına dair detayları verdim. Diğer iller de oturanlar başvuru yapmak istedikleri valiliklerin resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru formlarınıza ulaşabilirsiniz.

Devletin destek ödemelerinden en faydalı olanlarından birisi olan ihtiyaç sahiplerine odu, kömür, yakacak yardımları ile ihtiyaç sahibi yüzbinlerce ailenin yuvaları ısınıyor. Senelerdir sosyal devlet olması sebebiyle bu devletimizin hakkını ne kadar ödesek azdır. Uzun yıllardır her son baharda yüzbinlerce aileye odun, kömür, yakacak yardımında bulunuyor. Eskiden bu kömür yardımında bulunacak aileleri sadece muhtarlar belirlerdi ancak şimdi dijital ortamdan herhangi bir sosyal yardıma başvurabilirsiniz. Gıda, yakacak, maddi destek aklınıza gelebilecek çok sayıda yardım türü dijital ortamda E-devlet üzerinde bulunuyor. Bu konu vesilesi ile internette 1 torba kömürün fiyatının bir araştırması yapayım dedim, şuan büyük şok ve şaşkınlık içerisindeyim, gözlerime inanamadım. Sadece 1 torba 25 kiloluk kömür fiyatı 190 TL'den başlıyor 280 TL'ye kadar gidiyor. Vay halimize demeden kendimi alamadım. Neyse geçelim konumuza Allah'tan bu destekler var da geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara devletimiz varlığını hissettiriyor. Yakacak odun kömür yardımı başvuruları valiliğin resmi internet sitesinde de yapılıyor. Bulunduğunuz ilin valiliğini internette arattığınız da resmi internet siteleri aracılığı ile başvuru yapabilirsiniz. 



İZMİR KÖMÜR YARDIMI BAŞVURUSU

http://izmirilisydv.gov.tr/basvuru_kosullari.htm  (İzmir'de yaşayan ihtiyaç sahipleri yakacak, gıda, maddi destek, barınma, engelli vatandaşlar, aş evleri, tedavi destekleri tüm yardım taleplerinizi valiliğin resmi internet sitesindeki yardım başvuru forumunu eksiksiz doldurarak yapabilirsiniz. Sizin için gerekli incelemeler yapıldıktan sonra sizinle irtibata geçilecektir.)

İSTANBUL BELEDİYE KÖMÜR YARDIM BAŞVURUSU 

İstanbul'da kömür yardım başvurularını valiliğin resmi internet sitesi aracılığı ile yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra E-devlette Sosyal yardım bölümünden yardım talebinde bulunabilirsiniz. Belediyeye kömür yardımı yapmak için başvuru adresi : https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/online-basvuru  

ANKARA KÖMÜR YARDIMI BAŞVURUSU

Ankara'da yaşayan ihtiyaç sahipleri her türlü sosyal yardım talebinde bulunabileceğiniz adres : https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr belediyenin resmi sayfası aracılığı ile kömür ihtiyacınız var ise talep edebilirsiniz. Yine aynı şekilde barınma sorunu yaşayan evsiz vatandaşlarımız belediyelerimizden destek istesinler. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.