Öğrencilere SED Yardım Parası 2023 - SED Başvurusu Nasıl Yapılır?

Okuyan öğrenciler için devletin verdiği SED yardım parası 2023 yılı başvuruları SED başvurusu nasıl yapılır detaylı anlatımı yardım ücreti talebinde bulunacak öğrencilere rehber niteliğinde faydalı bir içerik hazırladık.

Devletin okulda başarılı öğrencilere verdiği SED destek ücreti bir çok öğrenciye büyük destek oluyor. Her yıl yüzbinlerce öğrenci SED destek ücretinden faydalanıyor. SED başvurusu onaylananlar bu yardımdan faydalanıp, okul ihtiyaçlarını giderebiliyor. Devletimiz sağolsun öğrenciler için SED yardımı 7 yaşındaki öğrencilerden 25 yaşındaki öğrencilere kadar faydalanma imkanı sunmakta. Ancak bununda bir kriteri bulunuyor okulunda başarılı bir öğrenci olmak. Dersleri iyi olan öğrenciler sistemden kontrol edildikten sonra belirli kriterleri karşılıyorsa başvurusu alınıp inceleme yapılıyor. Uygun görülmesi durumunda şuan için 3 ayda bir  1610 TL SED yardımı alabiliyor. Ancak bu rakam 2023 eğitim yılı itibariyle arttırılması öngörülüyor. MEB ve devletimiz sağolsun sıkıntıda olan öğrencileri düşünüyor ve atılacak adımları atmaktan çekinmiyor. SED yardımı verilirken öğrencinin ailesi inceleniyor ve gerçek ihtiyaç sahipleri olduğu tespit edildikten sonra gerekli ödeme yapılıyor. Burada önemli olan nokta öğrencinin derslerinin iyi olması ve gerçekten bu yardıma ihtiyacı olması. Bunun içinde ilgili birimler detaylı bir araştırma yapmaktadır. Öğrencinin kaç kardeşi var, ailesinde kaç kişi çalışıyor, hane geliri toplamı ne kadar bu gibi kriterler göz önünde bulundurulmaktadır. 

SED YARDIMINA BAŞVURU SÜRECİ 2023



  • Sosyal Ekonomik Destek Hizmetine başvuru yapmak için önce ön başvuru yapmanız gerekmektedir. Ön başvuru yapabileceğiniz E-devlet linki : https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru
  • E-devlet dışında İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine'de dilekçe verip başvurunuzu yapabilirsiniz.
  • Başvurunuz onaylandığında yetkililer sizinle irtibata geçektir.

SED YARDIMI NE KADAR SÜRMEKTEDİR?

2023 yılı SED yardımı başvurusu yapacak kişiler başvuruları onaylanması durumunda 1 yıllık SED yardımı almaktadırlar. Şuanda SED yardım ücreti 3 ayda bir 1610 TL'dir, 2023 yılı zamlı rakamlar henüz netleşmemiştir. Belirlenir belirlenmez güncelleme yapacağız. 1 Yıl dolduktan sonra tekrardan 1 yıl daha uzatma imkanları bulunmaktadır. SED yardımları ailenin ekonomik durumu yardım aldığı süre de iyileşmesi durumunda yardımın kesintisi söz konusu olabilir. SED yardımı her hangi bir icra dosyası sebebiyle haczedilemez. Ekonomik yoksulluk çeken çocuklara verilen bu yardım ile çocuklar eğitim ve öğretim hayatı boyunca türlü ihtiyaçlarını bir nebze olsun giderebilmektedirler. SED yardım parası PTT hesaplarına yatırılmaktadır. Yardım ücreti rakamları memur maaşlarına yapılan zamlar ile orantılı bir biçimde arttırılmaktadır. 2023 yeni yılın SED yardım ücretleri 2000 TL üzerine çıkması öngörülmektedir. 

SED YARDIM PARASI BAŞVURU SONUÇLARI
Yardım talebinde bulunanların başvurusu ortalama 1 ila 2 hafta arasında sonuca varmaktadır.

Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devletimize teşekkür ederiz, devletimiz varolsun.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.