PTT Yeni 55 Bin Çalışan Alımı - KPSS ŞARTSIZ!

 PTT bünyesinde çalışacak 55 bin yeni personel, PTT KPSS şartsız işçi alımı başvuruları ile ilgili bilgiler KPSS şartsız personel alınacak, PTT bünyesinde çalışmak isteyenleri ilgilendiren müjde niteliğindeki haberin ayrıntılarına başvuru koşullarına değineceğiz. PTT gibi dev bir kurumda çalışmak isteyenler için faydalı bir içerik.



PTT bünyesinde çalışacak 55 bin kişi işe alınacak. Bu işe alım duyurusunun diğerlerinden ayıran en önemli özellik; PTT işe başvuruda olan vatandaşlardan KPSS puan şartı aramayacak olmasıdır. Her vatandaş şu zor dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde kendisini devlet dairesine atıp, iyi bir maaşa çalışmak ister. Günümüz şartlarında devlet memurlarının kamu personellerinin almış oldukları maaş pek çok sektörde çalışanları emeklileri işçi maaşlarını açık ara solladı. Bu geçtiğimiz günlerde PTT'nin 55 bin çalışan alacağı haberi ile birlikte yüzbinlerce kişi başvuru tarihleri ve koşullarını araştırmaya koyuldu. Bunca insanı heyecanlandıran en önemli durum ise her hangi bir KPSS şartı aranmayacak olmasıdır. Yani yeni 55 bin personel alım ilanı önümüzdeki bir kaç gün içerisinde duyurulduğu andan itibaren başvuru tarihleri belirlenecek ve iş başvurusu için dijital ortamlardan dileyen herkes başvuruda bulunabilecek. 

BAŞVURUDA BULUNACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 18 - 35 Yaşları arasında olmak.
  • Kamu işlerinde çalışırken ihraç edilmemiş olmak.
  • Bir suça karışmamış olmak
  • Akıl sağlığının yerinde olması

PTT 55 BİN PERSONEL ALIM SINAVI SORULARI

İş başvurusunda bulunacak kişiler, PTT'nin kendi yaptığı sınava girecekler. Sınav sonucuna göre başarılı olan 55 bin kişi işe alınacak. Yapılacak olan sınavda sorulacak konular; ''Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik konular, Ölçme becerisi, Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları konusu, Sözel Akıl Yürütme, Temel Yurttaşlık, Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme ve Türkiye Coğrafyası.'' sorular bu konulardan gelecek. Ve sınavda başarı sağlayan adaylar personel olma şansını yakalayacaklar.

PTT İŞE ALIM SINAV TARİHLERİ

Yeni 55 bin personel alımı yazılı sınav tarihleri henüz belirlenmedi ancak sınav tarihleri açıklanır açıklanmaz sizler için burada bir güncelleme yapacağız. 


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.