Vefat Edenlerin Mirasçısı Ödenen Kredileri Nasıl Geri Alabilir

 Bankadan kredi çekip vefat eden kişinin kredisi geri alınabilir mi? Ölen kişinin kredi borcu ne olur? Eşim öldü kredisini geri alabilir miyim? Ödenen taksitler vefat sonrası geri alınabilir mi? Bu başlıkta yakını kredi ödemesi yaptığı sırada rahmetli olanların sorunlarına detayları ile değineceğim. 



Bankadan kredi çekmiş bir kişinin borçlarının taksitlerini ödediği sırada vefatı durumunda Kredi Hayat Sigortası var ise kredisinde ödenen kredi taksitleri geri iade alabilmesi söz konusu olabilir. Kredi Hayat Sigortası borçların vefat durumunda yakınlarınız, mirasçılarınıza kalmaması açısından alınmış bir sigorta türüdür. 

ÖDENMİŞ TAKSİTLERİ MİRASÇIYA VERMESİ GEREKİR
Kredi Hayat Sigortası vefat durumunda kalan kredi taksitlerini bankaya öder ve ödenmiş kredi taksitlerini de mirasçılara geri vermesi gerekir. Ancak tabi ki burada Kredi Hayat Sigortası sözleşmesi detaylı incelenmeli, sigorta içerisindeki ilgili maddeler bulunuyor olduğu kontrol edilmelidir. 


Kredinin hangi sigorta şirketi tarafından hayat sigortası yapıldı ise sigorta şirketi yetkilileri ya da banka yetkilileri ile irtibata geçip, eğer elinizde yok ise kredi hayat sigortasının bir örneğini isteyin bu evrakları bir avukata incelettirin.

AVUKATTAN DESTEK ALIN
Kredi Hayat Sigortası maddelerinde mirasçılara ödenen taksitlerin mirasçılara ödenmesinin aksine bir madde yok ise buna rağmen sigorta şirketi size ödeme yapmayı reddediyorsa mutlaka bir avukattan destek alın. Avukat sizi doğru şekilde yönlendirecektir.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.