En Ucuz ve Güvenli Domain Nereden Alınır? Tabiki GOOGLE Domains!

Türkiye'nin en ucuz ve en güvenli domaini nereden alınır? Sizlere Google Domains ile yaşadığım tecrübelerimi aktaracağım. Alan adı satın almadan önce mutlaka okuyunuz.

7 yıllık aranın ardından web alemine hızlı bir giriş yapan, bir kardeşiniz olarak sizlere bu makalemde henüz ilk kez  domain alacaklar ya da benim gibi uzun süre bu işlerden uzak kalanlara en uygun fiyatlı ve güvenli domain nereden alınır? Alan adını hangi firmadan kayıt ettirmeliyim? Yaklaşık 3 dakika içerisinde satın alma işlemi ve sitenin faaliyete geçmesi ile hizmetine bayıldığım bir firmadan bahsedeceğim.



Bir site kurarken en önemli 1.adım bir domain satın almaktır. Alacağınız domain güvenilir bir firmadan alınmalıdır ve seçeceğiniz alan adı akılda kalıcı kısa ve karakter sorunu olmamalıdır. Uzun süredir kafamdaki düşünceleri netleştirdikten sonra Özgür isimli arkadaşım ile bir kaç ofiste bilgi alışverişi yaptık ve bana Google'ın domain barındırma hizmetinden bahsetti. Hemen araştırmaya koyuldum. Alacağım isim hakkı mutlaka Google'dan kayıt ettirmeliydim. Belirlediğim kredidoktoru.com alan adını Google üzerinden Google Domains'e kayıt ettirdim. Kayıt esnasında hiç fiyat karşılaştırması yapmamıştım ve sonra farkettim ki fiyat olarak piyasadaki firmalardan ortalama 50-80 TL daha uygun fiyatlar. Muhteşem!

300'den fazla site uzantısı seçeneği sunuyor ve 7 gün 24 saat canlı destek sağlıyor. 

Güncel FİYATLAR
.com  = 195 TL
.org = 75 TL
.net = 75 TL

Google Domains link: 

https://domains.google/intl/tr_tr/


Bir google hesabınızın bulunduğunu varsayarsak ödeme işlemleri ve kayıt işlemi tam 2 dakika tuttu. 2 dakika gibi kısa bir sürede alan adınızı hazır hale getiren bu Google Domains'in muhteşem hizmeti için gerçekten ne kadar teşekkür etsek azdır. 

Teşekkürler Google Domains!

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.