Sigortası Olmayana Kredi Çıkar Mı? (SGK)

 SGK'sı olmayan birine yani sigorta olmayana bankadan kredi çıkar mı? SGK'sız nasıl kredi kullanılır? Hangi bankalar SGK şartı aramaz konuya ilişkin tecrübelerimiz ile sizleri aydınlatmaya çalışacağım. Bu başlıkta sigortası olmayan ancak kredi notu iyi olan biri hangi bankalara müracaat etmelidir? İşinize yarayacak çok faydalı bir bilgi paylaşımı sizlerle.

Bankalar bir kişiye kredi verirken belirli kriterleri göz önünde bulundurarak kişiyi değerlendirip ona istinaden krediyi vermekte olduğunu hepimiz biliyoruz. Bazı bankalar olmazsa olmazı maaş bodrosu SGK şartı ararken bazı bankalar sadece kredi skoruna göre kredi vermektedir. Yine bazı bankalar da hem SGK hem kredi skoru şartı arayabilmekteler. Bazı bankalar son çalıştığı yerden en az 3 ay çalışıyor olmasını isterken bazıları 6 ay 1 yıl gibi son çalıştığı yerde SGK'lı olmasını istemektedir. Yani anlayacağınız her bankanın çeşitli kriterleri bulunuyor. Burada önemli olan kendi durumunuzu iyi analiz edip doğru bankayı bulmak, çok sayıda başvuru yapmak yerine doğru bankayı bulup nokta atışı yapmak başvuruyu yapmak önemlidir. Olumsuz başvuru sayısı en sıkıntılı durumlardan biridir. Eğer olur olmaz alakasız bankalara başvurular yapılırsa red alıp başvuru sayınızın yükselmesi kaçınılmaz. Bunun neticesinde çok sayıda biriken olumsuz başvurunuz olur ve hiç bir banka size kredi vermez. 

Hangi Bankalar Puana Bakar? 
Geçmişten günümüze yaşadığımız tecrübelere göre kredi puanınız iyi ise ancak SGK'nız yok ise kredi alabileceğiniz bankalar vardır elbette. İster online dijital kredi olarak mobilden, ister şubeden kredi skorunuza göre değerlendirip sizi krediyi ulaştırabilecek bankaları kendi tecrübelerimize göre listeleyip sizlerle paylaşmak istedim. Tabiki burada farklı kriterler de vardır her puanı iyi olana kredi çıkmaz bankaların kendi arasında değerlendirme durumları da vardır, kişinin ödeme alışkanlıkları vs. pek çok etmen vardır. Kesin bu bankalardan kredi alabilirsiniz diye birşey söylemiyorum sadece yaşanmışlıklarımız tecrübelerimiz olarak kendi fikirlerimi yazıyorum. 

Kredi puanı (en az 1250) ve yeterli kredi derinliğine sahip olupta en az sigortası olmayan kişilerin kredi alma ithimali yüksek olan bankalar bana göre böyledir: Sigortasız kişiye kredi veren bankalar hangileridir? 

  • Garanti 
  • Finans 
  • Yapı
  • Deniz 

Kredi Çekerken SGK (Sigorta) Şartı Arayan Bankalar Hangileridir?

Bu listedeki bankalar kendi tecrübelerime göre gözlemlediğim bilgilerdir. Bazı bankalar hem SGK hem kredi notu şartı da arayabilir.
  • Vakıfbank
  • Ziraat
  • Halkbank

Ek Bilgi: Kişide güncel gecikme, borç yapılandırması ve e-haciz varsa kredi kullanıma engeldir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.