Promosyona Gelen Haciz İcra Kaldırma (Dilekçe Örneği)

 Promosyon ödemesine icra geldi nasıl kaldırabilirim ya da Emekli promosyonuna gelen icrayı kaldırmak, bloke kaldırma dilekçesi örneği sizler için bu başlıkta tüm detaylarına kadar değineceğim. Herkesin faydalanması amacı ile geçtiğimiz günlerde bir yakınımızın emekli promosyonuna bloke gelmişti yani promosyon ödemesi aldığı banka promosyonuna bloke haciz koymuştu. Bu durumu nasıl aştık bu tecrübemi sizlerle paylaşacağım. Eminim çok işinize yarayacaktır. 



NASIL BAŞLADI?

Banka ismi vermeden başlayacağım; Y-Bankası yüksek promosyon sebebi ile bu yakın tanıdığımız icra dosyaları fazlasıyla bulunan kişi bu Y-Bankasına maaş taşıması yapar. Y-Bankasında herhangi bi sorunu yoktur geçmişte, olsa da farketmez zaten. Neyse emekli yakınımıza promosyon ödemesi taşıdığı bankaya yattıktan sonra bir de ne görsün maaş hesabına yatan promosyon ödemesi blokeli? Yani icra dosyalarının bir tanesi tarafından promosyon ödemesine haciz uygulanmış. Promosyon ödemesini çekmek istediğinde bu Y-bankası ödemeyi yapmıyor. Güler misin ağlar mısın bir umutla taşınan, emekliye can suyu olacak olan 3 yıllık maaş alma karşılığında imzaladığı promosyon 7.500 TL bir anda hesaba yatmasına rağmen çekilememesi başımızdan aşağı kaynar su dökülmüşçesine bizi üzdü. Ancak bizde boş durmadık hemen çözümlerini aradık ve bulduk, çözdük.

Promosyona gelen icrayı kaldırma dilekçesi örneği 

  • Öncelikle UYAP VATANDAŞ PORTAL'dan giriş yaparak hangi icra dosyasının promosyona maaş hesabına bloke koyduğunu buluyoruz. 
  • İcra dosya numarasını aşşağıda yazacağım dilekçe örneğine gibi bir A4 kağıdına mavi ya da siyah kalem ile düzgün bir şekilde yazın.
  • Hangi icra dairesi ise gidin dilekçe talep yazınızı verin.
Talep yazımızı verdikten sonra bir iki gün sonra bu Y-bankası promosyon ödemesi üzerindeki haciz blokesini kaldırdı ve promosyonuna kavuştu yakınımız. İnşallah sizde sonuç alabilirsiniz. 

İCRA KALDIRMA DİLEKÇE ÖRNEĞİNİ A4 KAĞIDINA DÜZGÜNCE YAZINIZ

T.C.

…………………………………. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Dosya No : ………....... / ……………..

HACZİN İPTALİNİ İSTEYEN

ADI/SOYADI :

ADRESİ :

KARŞI TARAF

ALACAKLI :

VEKİLİ :

ADRESİ :

Yukarıda bahsi geçen alacaklı tarafından emekli maaş hesabıma yatan promosyonuma  …./…./…….. tarihinden itibaren haciz konulmaktadır. SSK ve BAĞKUR’dan emekli olan kişilerin emekli maaşlarına, maaşın eklerine maaş 5510 sayılı SGK kanunu 93. Maddesi ve 5838 sayılı kanunun ilgili maddesi hükmünce haciz konulamaz. Bu durumdan dolayı maaş promosyonuna konan haczin kaldırılması için gereğini arz ederim.

HACZİN İPTALİNİ İSTEYEN

(BORÇLU)

(Adı, Soyadı ve İmza

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.