Çok Sayıda Kredi Başvurusu Yapmak, Kredi Başvuruları Ne Zaman Silinir?

 Bankalara çok sayıda kredi başvurusu ne zaman silinir? Olumsuz sonuçlanan kredi başvuruları kaç günde ekrandan silinmektedir. Her defasında sıkça bahsettiğim kritik konulardan birisi olan gereksiz ve bilinçsiz kredi başvuruları kredi sicilinize doğrudan etkisi bulunuyor ve reddedilen kredi başvuruları uzun süre kredi ekranında gözüküyor. O sebeple sizleri kredi başvuruları konusunda tecrübelerimi paylaşacağım. Olumsuz kredi başvurularının sonuçları nelerdir bu konuya değineceğim.

Dostlarım bir krediye başvurmadan önce hangi bankaya başvurulacağı iyi belirlenmektedir. Yoksa siz hangi bankaya kredi başvurusunda bulunacağınızı bilmiyorsanız kafanıza göre mobil bankacılıktan önüne gelen bankaya başvurursanız başvurunuzun olumsuz sonuçlanması muhtemeldir. Yani önce kendi durumunuzu çıkaracaksınız sonra bu durumdaki kişiye hangi banka kredi verir? Bu kriterlere uygun banka hangisidir? Bunun cevabını arayıp nokta atışı yapmanız gerekmektedir. Ancak bizim insanımız malesef cep telefonu elinde sırasıyla önüne gelen bankaya girip başvuru yapıyor sonra sonuç malum RED

KREDİ BAŞVURULARI 180 GÜNDE SİLİNİYOR


Şimdi arkadaşlar konumuz işte tamda bu çok sayıda yapılan bu kredi başvuruları banka ekranlarında uzun süre kalıyor tam 180 gün boyunca diğer bankalar birbirlerinin başvurularını görüyor. Yani kredi başvuruları 180 gün sonunda siliniyor. Çok sayıda kredi başvurusu yapmak o yüzden büyük sorun haline geliyor. 

Mesela bir örnek verelim: 

Kredi notunuz 1150 ve siz aslında düşük bir puana sahipsiniz ve bu yeni oluşmuş bir taze puan olsun diyelim. Siz bu aşamada çok sayıda kredi başvuruları yaparsanız ki genelde bu puanlarda bu hataları yapanların sayısı çok fazla. Özellikle yeni oluşan 4, 5 aylık skorlarda en az 1200-1250 kkb puanı olması gerekmektedir, bir kredinin onaylanabilmesi için. O sebeple 1000-1200 aralığında yapılan başvurular toplanıp bundan bir kaç ay sonra puanınız 1200 üstüne attığında bu sefer kredi başvuru sayısına takılmak durumu gerçekleşiyor ve size kredi çıkma ihtimali olmasına rağmen olumsuz sonuçlanıyor. Çünkü başvuru sayınız o kritik eşikte iken çok birikti ve çok fazla. 1400 - 1500 puanınız olsa bile başvuru sayısı burada çok önemli bir durumdur. Bankalar kredi başvurunuzu değerlendirirken başvuru sayınızı gördüğü için reddedilen kredi başvuruları kredinizin değerlendirilmesine doğrudan etki etmektedir.

KREDİ BAŞVURU HASTALIĞI

Arkadaşlar tıpta böyle bir hastalık yok ama mutlaka eklenmesi gereken bir durum. Neden diye soracak olursanız bazı kişiler var canlı yayınlara geliyor ve ''100 olumsuz başvurum var bana nasıl kredi çekebiliriz?'' bazısı geliyor ''90 tane başvurum var bana neden kredi çıkmıyor?'' şeklinde sorular yönetiyor. Evet arkadaşlar gerçekten kredi başvuru hastalığı buna deniyor bence. Adam kendini başvuru yapmaktan alıkoyamıyor. Bir umut ile her gün önüne gelen kredi kartı ya da kredili ürüne olmayacağını bile bile yeniden yeniden başvuruyor.

 Allah şifa versin. :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.