Ocak 2023 Asgari Ücret Zam Beklentisi En Az 8500 TL

 Açıklanan enflasyon oranlarına göre asgari ücret ocak zammı ile birlikte 2023 ocak asgari ücret 8500 TL olabilir işte detaylar, enflasyon oranları. Asgari ücret yılın ilk yarısında rekor bi artış ile %30 luk zam ile 5500 TL'ye ulaşmıştı. Fakat enflasyon belası vatandaşın peşini bırakmayınca yine bir ara zam yapılacak mı soruları gündeme gelmişti. Fakat şuan için Kasım ayında herhangi bir ara zam sinyali gelmedi. Biz asgari ücretin ocak 2023'te yapılacak kesin zam hakkında enflasyon oranlarını baz alarak biraz tahminlerde bulunmaya vatandaşın beklentisini anlatmaya çalışalım.

Zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete 2023 yılında yapılacak olan zamma çevrildi. Kasım 2022'de ara zam yapılmayacağı neredeyse kesinleşti. Hükümet asgari ücrete yine %30'luk bir zam mı planlıyor yoksa yüksek enflasyon oranlarına göre kusursuz bir ayar mı çekilecek merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanımız ''milletimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz'' demesi bir nebze içimizi rahalatsa da hayat pahalılığı gerçekten içimizden geçmiş durumda. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrası sözleşmeli işçiler konusuna değindi. Bilindiği üzere sözleşmelilere kadro verileceği gündemde ve bakan Bilgin konuya ilişkin çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ara zammın söz konusu olmadığını yani zammın 2023 ocak ayında yapılacağını belirtmişti. 

Merkez Bankası açıkladığı TÜFE rakamlarında yıl sonu tüketici enflasyonu hakkında rakamlar verdi Merkez Bankası yaptığı açıklamada ''Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir yıl önceki anket döneminde yüzde 64,59 iken, bu anket döneminde yüzde 69,94 olmuştur.'' ifadelerine yer verdi. 

TAHMİNLER 7500 TL

Açıklanan oranlara göre vatandaş hala açlık - yoksulluk sınırının altında özellikle asgari ücrete yapılan Temmuz zammı, enfslasyon ile yokolmuş vaziyette. Şimdi gözler ise asgari ücrete 2023 ocak zammı ne kadar olacak herkesin kafasında aynı soru. Açıklanan enflasyon oranlarına göre 8500 TL 'ye kadar asgari ücretin çıkabileceği kamuoyunda konuşuluyor. Ancak ben inanıyorum ki asgari ücrete hakkı olan zam yapılacak. Milletin rahat bir nefes alması sağlanacak. Asgari ücret ancak 8500 TL olması durumunda 4 kişilik bir aile geçimini sağlayabilir. Asgari ücrete yapılacak olan Ocak 2023 zammındaki en önemli faktör Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ayı enflasyon oranları. Bu 4 ayın ortalaması asgari ücret 2023 zammında belirleyici faktör olacak.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.