Varlık Borcunu Ana Paranın Yarısına Kapatmak

 İcralık varlık borcunu ana paranın yarısına kapatmak ister miydiniz? O halde buyurun içeri sizlere varlık borcu olanların varlık şirketi yetkilileri ile ilk teması nasıl olmalı, varlık borçları nasıl pazarlık yapılacağı konusunda tecrübelerimi aktaracağım. 

Bankalar alacaklarını tahsil edemediklerinde ortalama 1 - 4 yıl arasında alacaklarını varlık şirketlerine satmaktadır. Varlık borcunu ana paranın yarısına kapatmak mümkündür. Varlık Yönetim şirketleri bankalardan tabiri caizse kilo ile bu borçları satın almaktadır. O kadar uygun fiyatlara devralır ki sizin dosyanızın bu Varlık Yönetim şirketlerine maliyeti ana paranın 20'de 1 rakamlarına kadar düşmektedir. Yani 20 bin TL tutarındaki borcun Varlık Yönetim Şirketinin satın aldığı rakam 1.000'lere kadar düşmektedir. Bu da demek oluyor ki sizin bu Varlık Şirketleri ile etkili bir hamleniz toplam borcunuzun çok çok altına kapatabileceğiniz anlamına gelmektedir. Tabi burada varlık yönetim şirketi çalışanları ile diyalog kurduğunuzda uygulayacağınız taktik ve yöntemler her şeyden önemlidir.

 



Şimdi sizlere madde madde nasıl bir tutum izlemeniz gerektiğini anlatmaya çalışacağım.

  • 1.Kural Asla ilk arayan siz olmayın :) Burada bunun sebebi ödeme taraftarı olduğunuzu asla hissettirmemeniz gerekmektedir. Çünkü sizin ödeme taraftarı olduğunuzu anladıklarında pazarlığa yanaşmıyorlar. 
  • Bağlamanız kuvvetli değil ise yani ikna kabiliyetiniz yok ise asla kendiniz irtibat kurmayın bunun yerine iyi etkili konuşan bir yakınınızdan sizin adınıza Varlık Yönetim Şirketi yetkilileri ile  konuşmasını isteyin. 
  • Önce onlardan bir teklif alın ve düşüneceğinizi söyleyip telefonu kapatın.
  • Sonra tekrardan aramalarını bekleyin.
  • Tekrar aradıklarında yeni bir teklif vermelerini bu teklifin sizin bütçenizi aşacağını bu borcu kapatmak için akrabanızdan destek isteyeceğinizi belirtin.
  • 2.teklif geldiğinde (daha düşük gelecek) Şimdi sizin ipleri elinize alığınız anlamına gelmektedir. Yani siz tavrınız ile 2.teklifi almayı başarabildiniz ve neden sizin söylediğiniz rakama kadar inmesin?
Varlık Yönetim Şirketleri ile burada kısa bir örnek ile yaklaşımınızın nasıl olması gerektiğini açıkladım. Bu konuda kendinize güvenmiyorsanız ilk temasta mutlaka çenesi kuvvetli bir yakınınızdan destek alın ve sizin adınıza o işe koyulsun. İnanın bu gözler varlık borcunu ana paranın yarısından da düşük rakamlara ayarlar geldiklerini gördü.

VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİ HANGİ DURUMDA İNDİRİM YAPMAZ

  • Memur çalışan iseniz nasıl olsa kaya gibi maaşınızdan keseceğinden dolayı size indirim yapmayabilirler. 
  • Belediye kadrolu çalışan iseniz yine maaş haczi ile uzun yıllar kesinti yapabileceğinden size indirim yapmayabilirler.
  • Üzerinize taşınır ya da taşınmaz bir mal varsa varlık şirketleri indirim yapmayabilirler.
  • Size yakın zamanda kalması düşünülen bir miras var ise varlık şirketleri indirim yapmayabilirler.
  • Emekliliğinize kısa bir süre kaldıysa varlık şirketleri emekli ikramiyesine icra uygular o sebeple beklerler size indirim yapmayabilirler.
Kişisel tecrübelerimdir. En kısa zamanda borçlarınızdan kurtulmanız dileğiyle...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.