Kredi Kartı Limitini Yükseltmek İçin İpuçları

 En basit anlatım ile kredi kartı limiti yükseltmek için neler yapılmalı, limit artışı için doğru kredi kartı kullanımı nasıl olmalı bu konuda bilgiler, kredi skoruna doğrudan etkisi bulunan kredi kartı limitleri ile ilgili tüm detaylara bu başlıkta sizler için değineceğim.

Her insan ister cebinde yüksek limitli kredi kartı olmasını. Bunun sebebi insanın kendini güvende konforda hissetmesinden kaynaklıdır. Dışarı çıktınız eğlenmeye ve gelecek olan hesabı cebinizde nakit olup olmadığını düşünmeden keyifli vakit geçirebilirsiniz neden? Çünkü cebinizde limitleri çok yüksek kartlarınız bulunuyor. Ya da başka bir örnek verecek olursak sermaye için her zaman yedek şarjör niteliğinde herhangi bir acil ihtiyaç yada sermaye lazım olduğunda limitleriniz yüksek ise anlık çözümler üretebilir uzun vadede ödemelerini taksitler şeklinde öder büyük bir rahatlık yaşayabilirsiniz. Hayatımızı kolaylaştıran kredi kartlarını da doğru kullanmak en önemli şeylerden biridir. Bilinçsiz kullanılan kredi kartları sonrasında büyük pişmanlıklara yol açabilir. 

Kredi kartları ilk defa bir kredili ürün ile tanışan kişilere verilirken hep düşük bir limit olarak bankalar tarafından açılmaktadır. Mesela hiç kimse ilk kredi kartını direk 100.000 TL olarak açtıramaz. Öncelikle şuan için ilk kez kredi kartı açtıracaklara maksimum 1.000 - 5.000 TL aralığında kart limitleri tanımlanmaktadır. Ödeme alışkanlıklarınıza göre bu limitler katlanarak artmaya başlar ancak kart limit yükseltme talepleri sürekli olumsuz sonuçlananlar ne yapabilir bu hususta işte biraz bunlara değineceğiz. 

KART LİMİTLERİNİ SONUNA KADAR KULLANMAYIN
Eğer kredi kartınızın limitleri düzenli bir şekilde artsın iki ayda bir otomatik olarak arttırılsın istiyorsanız kredi kartı limitlerinizi sonuna kadar kullanmayın. Ekstreniz kesildiğinde tüm limitler kullanılmış olarak kesildiğinde bankalar bunu risk olarak görecek ve bir sonraki limit yükseltme talebiniz yine olumsuz sonuçlanacaktır.

KART LİMİTİNDE %30'LUK BOŞLUK BIRAKIN
Eğer kart limitiniz yükselsin istiyorsanız kredi kartlarınızın kullanımına dikkat etmeniz gerekiyor. Ekstreniz kesildiğinde kart limitinizin en az %30 u kadar boş olması gerekiyor. Bu şekilde kredi notunuza olumlu etki edebilir.

TAKSİTLİ NAKİT AVANS KULLANIN
Nakit çekimlerinizi taksite böldürmeniz hem kredi kartı limitlerinizin arttık arttırılması gerektiğini sisteme algılatacak hemde kredi notunuza olumlu yönde etkileyecek. Ödeme düzenliliği oldukça kredi kartı limitleriniz de yükselecek.

KULLANMADIĞINIZ KREDİ KARTLARININ LİMİTLERİNİ DÜŞÜRÜN
Hiç kullanmadığınız parça parça kredi kartlarınız var ise bunların limitlerini düşürmeniz ana kredi kartınızın limitini yükseltebileceğiniz anlamına gelir. 

ASGARİ ÖDEME YERİNE KOMPLE ÖDEYİN
Kredi kartı limitlerini yükseltmek istiyorsanız bunun en etkili yöntemi asgari ödeme yapmak yerine borcun tamamını yatırmanız olacaktır. Kesilen ekstrelerde komple borç ödenmesi bir sonraki dönemde kart limitinizin yükselmesine sebep olabilir.

Son olarak unutmayın 1 günlük gecikme 1 aylık gecikme gibidir ve kredi notunuzu kredibilitenizi olumsuz etkiler.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.