Esnaf Kefalet Kredisi Başvurusunda Hızlı ONAY Almak

Esnaf Kefaletten kolay onay almak isteyenleri ilgilendiren Esnaf Kefalet kredisi nasıl hızlı onay alınır  tecrübelerimi paylaşacağım. Esnaf Kefalet kredisi onaylatma ipuçları nelerdir? Başvuru yapmadan önce ne tür hazırlıklar yapmanız gerekmektedir? Esnaf Kefaletten kredi başvurusu yapacaklar için faydalı bir yazı niteliğinde olacak.



Esnaf Kefalet kredisi Halkbank aracılığı ile kullanılan Türkiye'nin en uygun faiz oranlarına sahip kredi türüdür. Esnaf Kefaletten kredi kullanmak normal bankalardan kredi kullanmaktan çok daha farklıdır ve farklı kriterlerden oluşmaktadır. Esnaf ve Sanatkarlar Odası sizden istediği şartları eksiksiz yerine getirdiğiniz takdirde sizlere bu düşük faizli krediyi sunmakta kredinizi onaylamaktadır. Onaylanan kredi Halkbank tarafından size ödenmektedir. Tabi Esnaf Kefalette de her bankanın kredi verirken olduğu gibi belli başlı koşulları bulunmaktadır ve bu koşulların esnaf tarafından yerine getirilmesi gerekmektedir. 

ESNAFIN KREDİ SİCİLİ TEMİZ OLMASI
Esnaf Kefaletten hızlı onay almak için başvuruda bulunan esnafın birinci koşul olarak adına açılmış bir icra dosyası kredi sicilinin temiz olması istenmektedir. 

E-HACİZ
Esnaf Kefaletten kolay onay alınması için herhangi bir vergi borcundan dolayı esnafın banka hesaplarında e-haciz olmaması gerekmektedir. Tüm bu kontroller banka ve oda tarafından detaylarına kadar kontrol edilmekte olduğu unutulmamalıdır.

EN AZ 6 AY ODA KAYDI OLMASI
Esnaf ve Sanatkarlar odasına en az 6 a kayıt olması da yine krediye müracaat şartları arasında bulunuyor. Ancak bu durum pandemi döneminde kaldırılmıştı. Yine zaman zaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası bu şartı 3 aya kadar oda kaydı olması gibi esnettiği de olabiliyor. 

İPOTEK YA DA 2 KEFİL
Esnaf ve Kefaletten kredi kullanacağınızda ya evinizi ipotek olarak TAPU teminatı ya da 2 sicili temiz kefil şartı istenmektedir. 

ŞİRKET SAHİPLERİ YARARLANAMAZ
Limited ya da Anonim Şirketler Esnaf ve Kefalet kredisinden yararlanamamaktadır. 

ESNAF VE KEFALET KREDİSİ LİMİTLERİ FAİZ ORANLARI
Esnaf ve Kefalet kredisi en fazla ne kadar kullanabilirsiniz? Limitlerini merak eden arkadalar için 2022 yılı limitleri 275.000 Türk Lirası olarak belirlenmişti ancak bu limit 350.000 Türk Lirasına yükseltildi. Bu rakamlar ticari ve iş yer satın alacaklar için ise 500.000 Türk Lirası'ndan 1.000.000 Türk Lirası'na yükseltilmiş durumdadır. Esnaf kefalet kredisinin faiz oranları yıllık %9,5 yani aylık ise %0,79 olarak belirlenmiştir. Bu faiz oranı Türkiye Cumhuriyeti'nin en uygun faiz oranları durumundadır. 

60 AY VADE İMKANI
Esnaf Kefalet kredisinin banka kredilerinden farklı olduğunu söylemiştik. Mesela Esnaf Kefalette bankalar gibi düşük vadeler yok geniş ödeme planları bulunuyor. Esnaf ve Kefaletten kredi kullanan esnaflar 5 Yıl (60 ay) 'da geri ödeme imkanı sunulmaktadır. Ticari ve işyeri satın alacaklar ise 7 yılda geri ödeme yapacaklar.

ESNAF KEFALET KREDİ TÜRLERİ

  • ESKKK Kefaletiyle Krediler
  • ESKKK Kefaleti Olmaksızın Krediler
  • 0 Faizli Esnaf Kredileri (Sıfır faizli esnaf kredisine el dokuma, bakır işleme, çinicilik vb kaybolmaya yüz tutmuş meslek sahipleri, 3 yıllık ustalık belgesi sahipleri, KOSGEB Finansman Destek Programı'na katılanlar başvurabilirler)
  • Esnaf Yatırım Kredileri
ÖDEME KOLAYLIĞI
Esnaf Kefaletten kredi kullananları sadece faiz oranları cezbetmiyor, düşük faiz oranlarının yanı sıra geniş ödeme kolaylığı yani 3 ayda 1 taksit ve 6 ayda 1 taksit olacak şekilde esnafları cezbeden bir diğer konudur. 

BAŞVURU SÜRECİ HIZLI ONAY ALMAK
Arkadaşlar Esnaf Kefalet odasına başvuru bankalar gibi kısa sürede sonuçlanmıyor. En az 7 gün en fazla 15 gün içerisinde Esnaf Kefaletten sonuç alınabiliyor. Bu süreci hızlandırmak isteyenler odaya başvurmaya gittiklerinde 2 kefili ile birlikte müracaat etmeleri durumunda kefil evrak ve imzaları daha hızlı süreç işleyeceğinden işlemleriniz çok daha kısa sürede sonuçlanabiliyor. Kefillerin yanlarında nüfus cüzdanı fotokopileri olması nüfus cüzdanı aslı gerekmektedir. Bunların dışında konut ipotek verilecekse tapunun aslı gerekmektedir. Sizden istenen evrakları tam bir şekilde hazır edip müracaat edilmesi süreci hızlandırmaktadır.

1 yorum:

  1. Yani ben esnaf ve sanatkarlar odasına kayıtlı olmadığım için bundan yararlanamayacağım öyle mi gerçekten baydı artık

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.