Doğum Parası 2023 - BAŞVURUSU nasıl yapılır

 Devletimizin verdiği yeni doğan bebekler için doğum parası 2023, doğum yardımı 2023 başvurusu nasıl yapılır? Bebek bekleyenler için faydalı yazı ile bebek heyecanı yaşayan ailelerin devletimizin verdiği yeni doğum ücretine nasıl başvuracağınıza dair tüm ayrıntılar.

Sosyal devlet olma anlayışının en iyi uygulamalarından biri olan doğum parası, yeni doğum yapan ailelere bir nebze can suyu oluyor, doğum da yapılan büyük masrafları az da olsa hafifletiyor. Doğum yapan anneler doğum sonrası evrakları ile birlikte müracaat etmesi durumunda, doğum bildirimi sonrasında doğum parası 2023 yılı zamlı ücretlerden fayda sağlayacak. 2023 yılı içerisinde doğum parası yeni zamlı rakamlar ile aileler rahat bir nefes alacak. Devletimizin karşılıksız verdiği doğum parası 2023 yılı zamlı ücretler netleştiği gibi burada güncellenecektir. Ayrıca doğum parası yardımı 1.çocuk 2.çocuk 3.çocuk her doğumda ayrı ücretler verilmektedir. Devletimiz her doğan çocukta daha fazla yardım parası vermektedir.


Doğum parası başvurusu 2023


DOĞUM PARASI 2023 NE KADAR?

  • 1.Çocuk : 2022 yılında 300 TL olan doğum parası ücreti 2023 yılında 600 TL olması öngörülüyor.
  • 2.Çocuk : 2022 yılında 400 TL olan 2.çocuk doğum yardımı ücreti 2023 yılında 800 TL olması öngörülüyor. 
  • 3.Çocuk : 2022 yılında 600 TL olan 3.çocuk doğum parası ücreti 2023 yılında 1200 TL olması öngörülüyor. 

DOĞUM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 2023


Yeni doğan bebeğin nüfus müdürlüğüne gidip kayıtları yaptırıldıktan sonra doğum evrakları ile birlikte nüfus cüzdanı başvurusu yapılır. Ardından nüfus müdürlüğünde doğum parası başvuru dilekçesi doldurulur. Düzgün şekilde doldurulduğundan emin olduktan sonra iadeli taahhütlü posta ile başvuruda bulunulur. Dilekçeyi eksiksiz doldurduğunuzdan emin olun ve imzanızı atmayı unutmayın. Başvuru sonucunuzda paranız yatırıldığında sms ile bilgilendirme yapılacaktır. Ancak yinede başvuru sonucu ile ilgili bilgilendirme yapılmadıysa E-devletten başvurunuzu nasıl kontrol edeceğinize geçelim. 

Doğum Parası 2023 BAŞVURU SONUCU ÖĞRENME

E-devlete giriş yaptıktan sonra Arama Kutusuna ''Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama'' yazın ve başvuru sonucunuzu kontrol edin.




Hepsi bu kadar, Allah uzun ömür versin, gözünüz aydın. 
Allah analı babalı büyütsün amin!

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.