Öğrenciye Kredi Veren Bankalar 2023 - ÖĞRENCİ KREDİSİ

Öğrencilere özel uygulanan düşük faizli öğrenci kredisi kampanyaları, öğrenciye kredi veren bankalar 2023 yılı yeni kredi kampanyaları ve herhangi bir sebepten ötürü krediye ulaşmak isteyen öğrencilere rehber niteliğinde bu makalede bankalardan kredi çekmek isteyen öğrencilere ışık olacak aydınlatıcı birikimlerimizi aktaracağız.

Bankalar öğrencilere üniversiteye başladığı andan itibaren kredi, kredi kartı, kredili ürün (ek-hesap) verme yarışı haline girerler. Üniversite çağına gelmiş öğrenciler aileleri ile para transfer işlemleri sebebi ile bankalar ile tanışmaya başlarlar. Düzenli olarak aileleri tarafından para girdi-çıktısı olan öğrenciler bankalar için yüksek değerli müşteriler arasındadır. Öğrenciye kredi veren bankalar 2023 yılında hangi bankalar öğrenci kredisi veriyor tüm detaylarına geçmeden önce, ilk kredi kartını vermek için sıraya giren bankalar, öğrencilere ilk etapta 2 bin TL ile 5 bin TL limit aralığında yıllık aidatı bulunmayan bir kredi kartı ya da ek hesap açarlar. Burada ilk tanışma ne kadar cazip bir teklif olursa öğrenciyi o kadar süre sistemde tutma ihtimali olduğundan, en uygun teklifi veren bankalar öğrenciyi müşteri olarak kazanırlar, öğrenci tarafından tercih edilirler. İlk kredi kartı hikayesi öğrencinin bankaya gidip hesap açtırma, ailesinden para geleceğini anlatması üzerine genelde başlar ve banka öğrenciye eksi bir limit tanımlar. Ancak yüksek kredi kullanımlarında öğrenciden bir takım teminat, maaş gibi beklentiler mevcuttur. Banka öğrencinin okul sonrası bir yerlerde çalışıp çalışmadığına bakar herhangi bir maaşı geliri olup olmadığını sorgular. Yani kredinin öğrencinin yaşamını, yaşam kalitesini bozmaması için titiz davranmak durumundadır. Bir çok öğrenci üniversite eğitimini tamamladığı ailesinden uzak başka bir ilde boş zamanlarında part-time bir cafede işyerinde çalışabiliyor. Bu gibi durumlarda bankalar, öğrenci kredisi 2023 bir işte çalıştığını belgeleyebilen üniversite öğrencilerine 50 Bin Türk Lirası'na kadar kredi kullandırabiliyor. Şimdi sizlere hangi bankalar düşük faizli eğitim kredisi veriyor? Hepsini tek tek, örnek ödeme planları ve taksit tutarlarından, faiz oranlarına kadar ayrıntılı yazacağım. Bazı bankalar eğitim kredisinde de imtiyaz sağlamıyor, yani faiz oranlarını sabit tutuyor bu konuda moreliniz bozulmasın, malesef böyle ancak çoğu banka düşük faizden veriyor eğitim sebebi ile kullanılan krediyi.

ÖĞRENCİ KREDİSİ BAŞVURUSU 2023 ARANAN ŞARTLAR

  • Krediye başvuracak öğrencinin ya da velisinin kredi sicilinin düzgün olması.
  • Öğrenci kredisine başvuracak kişinin bir yerde çalışıyor ise maaş yazısı ya da maaş bodrosu.
  • Krediye başvuracak kişinin nüfus cüzdanı (aslı), varsa ehliyet, pasaport fotokopisi.
  • Eğitim masrafları, üniversite ücretli ise okuldan alınacak olan ödeme planının aslı.
  • Öğrenci numarası.
  • Geçmişte herhangi bir kredi ya da kredili ürün kullandıysa ödeme performansı
  • Herhangi bir yasal takibe düşmemiş olması.
  • Gecikmede olan bir borcunun olmaması.
  • Borç - Gelir düzeyinin karşılıyor olması.
  • Gelir bilgisinin, kredi taksitlerini karşılayabilmesi, ispatlanması.
  • Kredi notu oluştuysa eğer, ödeme düzensizliğinden ötürü notunun düşmemiş olması.

ÖĞRENCİ KREDİSİ FAİZ ORANLARI VE KREDİ NOTU İLİŞKİSİ

Bankadan eğitim masrafı, okul ücretleri sebebi ile kullanacak olacağınız 2023 yılı için öğrenciye kredi veren bankalar 2023 yılı öğrenci kredisi faiz oranları tamamen daha önce oluşmuş olan kredi notunuz ile doğrudan alakalıdır. Eğer kredi notunuz çok iyi değilse alacağınız öğrenci kredisine oluşan faiz oranı yükselecektir. Ancak iyi bir kredi notuna sahip olanlara özel uygun faiz oranı ile öğrenci kredileri verilecektir. 

ÖĞRENCİ EĞİTİM KREDİSİ GÜNCEL RAKAMLAR 

Öğrenci Kredisi 2023Kredi TutarıVadeAylık ÖdemeToplam
Yapı Kredi    (2,84 faiz)50.000 TL36 ay2432 TL87.802 TL
Halkbank   (1,94 faiz)50.000 TL36 ay2098 TL75.528 TL
Denizbank (1,79 faiz)50.000 TL 36 ay2037 TL73.340 TL
Ziraat Bankası50.000 TL36 ay2036 TL
73.296 TL
GÜNCEL EĞİTİMKREDİSİ2023KAMPANYALARIkredidoktoru.com
(Değişen rakamlar editörler tarafından güncellenmektedir.)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.