1150 TL Doğalgaz Fatura Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? - SONUÇLARI

Dar gelirli vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca verilen fatura tüketim desteği başvuruları E-Devlet'te başladı, sonuçları ne zaman açıklanır? Doğalgaz fatura desteği sonuçları. Devletin 1150 TL'ye kadar verdiği doğalgaz tüketim desteğine nasıl başvurulur? Doğalgaz fatura desteği almak için ne yapmak gerekiyor, detayları sizler için burada.

Devlet sosyal yardımların sayısını arttırmış durumda. Fatura destekleri sürüyor. Elektrik fatura desteğinden sonra devletimiz dar gelirli vatandaşlar için 1150'ye kadar olan doğalgaz fatura desteği başvuruları 5 Eylül tarihi itibariyle başlamış bulunmakta. Başvuruları E-devlette ''Sosyal Yardım'' bölümünden gerçekleştirebilirsiniz. 


CUMHURBAŞKANI DOĞALGAZ DESTEĞİ İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

''Geçtiğimiz kış başlattığımız doğalgaz tüketim desteği programını, bu yıl da sürdüreceğiz. Bu destekten yararlanmak isteyen ev sahibi veya kiracı fark etmeksizin tüm vatandaşlarımız 5 Eylül'den itibaren e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilirler. Kronik hastaların veya yaşam destek cihazlarına bağlı kişilerin bulunduğu hanelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır.'

DESTEĞE BAŞVURU LİNKİ - SONUÇLARI


1150 TL Doğalgaz fatura desteğine başvurmak isteyen vatandaşlar bir ön değerlendirme sonucunda onaylanıp onaylanmadığı yine e-devlet üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz. Başvurunuzun onaylanıp onmaylanmadığını yine sms ile telefonunuza gönderilebilir. Sonuçların açıklanması durumunda. Doğalgaz faturanız ile birlikte herhangi bir PTT şubesine müracaat etmeniz gerekmektedir. Kronik hastalar ve yaşam destek cihazına bağlı vatandaşların bulunduğu evlere doğalgaz fatura desteği yüzde 5 oranında fazla yapılacağı belirtildi. Kronik hastaların önceliği olduğu belirtildi. Ancak bunun için başvuru ekranında raporunu sisteme tanıtmaları yüklemeleri gerekmektedir. 




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.