Zorunlu Trafik Sigortası %20 Zamlandı!

 Araç sahiplerini üzecek haber; zorunlu trafik sigortası %20 zam haberi, zorunlu trafik sigortasına yapılan yeni yüzde 20'lik zam araç sahiplerini üzdü.

Zam haberleri gelmeye devam ediyor, yüksek enflansyon sebebiyle her ay artan rakamlara bir yenisi daha eklendi 1 eylül itibariyle araçlara yapılan zorunlu trafik sigortalarına yeni bir zam daha eklendi. Zorunlu trafik sigortası ücretlerine %20'lik yeni bir zam daha yapıldı. 81 ilde uygulanan zamlı tarife ile birlikte hasarsızlık indirimleri de bundan etkilendi ve düştü. Yine tavan fiyatlar için uygulanan aylık artış oranları 2.25'ten 4.75'e çıkartıldı. 

İstanbul'da en uygun sigorta 2296 TL'den başlıyor. 


Tükiye'de 26 milyon araç trafikte bulunuyor ancak artan sigorta ücretleri sonrası yaklaşık yüzde 10 gibi bir rakam zorunlu trafik sigortası bulunmadan araç başında geziyor. Zorunlu trafik sigortası yaptırmamak ağır sonuçlar doğurabilir. Bunun sebebi ise Allah korusun, sigortasız bir kazaya karışmanız durumunda karşı tarafın tüm masrafları, aracın değer kaybı, her türlü tazminat durumu ve kendi aracınızın masrafları ve sizin yaralanmanız durumunda tüm masraflar size kalıyor. Bu gibi durumların yanı sıra, aracınız bağlanıyor ceza kesilip otoparka kaldırılıyor. Yani zamlı olmasına rağmen zorunlu araç sigortanızı kestirmeniz sizin için en doğru karar olacaktır. Bazı sigorta şirketleri 12 aya kadar taksit imkanı sunabiliyor. En uygun sigorta kestirmenin yolu ise internette ufak bir araştırma ile öğrenilebilir. Pek çok sigorta şirketinin tekliflerini otomatik olarak karşılaştıran firmalar size en uygun teklifi veren firmaya ulaştırabiliyor.

Zorunlu trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmanın cezası 169 Türk Lirası ve aracınız otoparka çekilip bağlanıyor yani trafikten men ediliyor. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.