İcraları Kapattıktan Sonra Kara Listeden Çıkmak

İcra dosyaları kapatıldıktan sonra tekrardan nasıl kredi yolu açılır, kara listeden nasıl çıkılır? Kredi sicili nasıl yeniden düzenli hale gelir? Yüzbinlerce kişinin icra dosyalarını kapattıktan sonra yeniden kredibilitesinin nasıl düzeleceği konusunda yardıma ihtiyacı var bu konu hakkında detaylı bilgileri sizler için bu başlıkta derleyeceğim. 

Geçmişte yaşanılan problemlerden dolayı bir ya da birden fazla yerden hakkınızda yasal takip başlatılmış ancak bu borçları ödediniz, icra dosyalarını harçlarını yatırıp kapalı infaz konumuna getirdiniz. Şimdi kredi ya da kredi kartı başvurusu yaptığınızda olumsuz sonuçlanıyor hiçbir şekilde kredi ya da kredi kartı ek hesap hiç bir şekilde kredili ürün alamıyorsanız bunun çözümlerini yaşadığım tecrübeleri sizlere aktarmak istiyorum. 

İCRA HARÇLARI YATIRILDIĞINDAN EMİN OLUN
Öncelikle borç avukata yada maaş haczi yoluyla tahsil edilmişse, borç bitmişse harçlarını icra dairesinden yattığına yatırdığınıza emin olun. 

UYAPTAN KONTROL EDİN
Uyap vatandaş portaldan giriş yaparak icra dosyalarınızı sorgulayıp herhangi bir açık dosya harcı yatmamış bir dosya olup olmadığını kontrol edin.

KREDİ PUANINI SIFIRDAN OLUŞTURMAK
Tüm dosyaların kapalı infaz konumuna geldiğini kontrol ettikten sonra arkadaşlar yapmanız gereken sıfıra inen puanınızı tekrardan canlandırmak bunun yolu da teminat blokeli bir kredi kartı çıkartmak olacaktır. Teminat blokeli kredi kartı bankadan talep edilip alındıktan 3 ay sonra yeniden kredi puanınız oluşacak. Kredi puanınız 3 ay sonra 900-1100 bandında oluşmaya başlayacaktır. 

TEMİNAT BLOKELİ KART NEDİR 

İcradan yeni çıktığınız için bankalar kredi kartı başvurularınızı reddediyor. Bu durumda bankalardan teminat blokeli kart çıkartabilirsiniz. Yatırdığınız teminat tutarı kadar size limit açılacaktır. Burada amaç sıfırdan yeniden kredi puanınızı oluşturup yeni bir sayfa açmak icraları kapattıktan sonra kara listeden çıkmaktır. 



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.