Kredi Borçlarını Tek Bir Bankada Birleştirmek

 Borç birleştirme kredisi yani kredi borçlarını tek bir bankada toparlamak ne kadar mantıklı? Birleştirme kredisi alabilirsiniz? Bankalar hangi şartlarda birleştirme kredisi verir? Bu konu hakkında detaylara değineceğim. 

Bankalar zaman zaman birleştirme kredisi kampanyaları ile borçları tek bir çatı altında müşterilerini toplamaya davet ederler. İlk bakışta tüm borçları tek bir çatı altında toparlamak cazip gözükse de işin aslı öyle değildir. Bunun sebebine gelecek olursak daha önce ödenen kredi faizlerini tek bir bankada birleştirerek yeniden bir faize girecek olmanızdır. 

Anlamayanlar için basit bir örnek verelim; 

Üç ayrı bankada üç adet krediniz var ve bunları 36 ay vadeli kullandığınızı varsayalım.

1.Krediniz 12 aydır ödeniyor
2.Krediniz 24 aydır ödeniyor
3.Krediniz 30 aydır ödeniyor  

Üç kredinizin toplam kapatma tutarı 50 Bin TL olduğunu varsayalım.

Yani siz bir bankadan 50 Bin TL tutarında borçları bir bankada birleştirme kredisi kullanacaksınız en az tutar bu olması gerekiyor. Buraya kadar herşey güzel ancak birleştirme kredisini kullandığınız bankadan 50 bin TL nin geri ödemesi yani faizi ile birlikte ortalama 36 ay vadede 60 -75 bin TL geri ödeme olacak. Yani siz 50 bin TL kalan toplam borcunuzu birleştirme kredisi ile bir anda 60 - 75 bin TL ye çıkartacaksınız. 3 kredide ödediğiniz faizleri sil baştan ödemiş olacaksınız. Bu hiçte akıllıca değil arkadaşlar o sebeple sizlere borçları tek bir bankada birleştirme kredisini asla önermiyorum. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.