10 Yıl Vadeli “Bina Güçlendirme” Kredisi 240 Bin₺ Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bina güçlendirme kredisi nedir? On yıl vade seçeneğe ile 240.000 TL’ye kadar bina güçlendirme kredisi nasıl kullanılır? Bina güçlendirme kredisi başvurusu nereden yapılmaktadır? Evleri hasar görmüş vatandaşlarımız için devletimizin sağlamış olduğu 240.000 TL’ye kadar verilen iki yıl geri ödemesiz bina güçlendirme kredisi hakkında bilgiler haberin tüm detayları sizler için burada derledik. 


Deprem bölgesi ülkemizde her yıl hemen hemen çeşitli bölgelerde hissedilen ve sarsıcı depremler olmaktadır. Çoğu binaları 1999 öncesinde yapıldığı için deprem Yönetmeliğine uygun değildir. Devletimiz herhangi bir sebep nedeniyle vatandaşlara binası hasarlı olan kişilere evlerini ve oturdukları binayı güçlendirmeleri amacı ile bina güçlendirme kredisi olanağı sağlıyor. Bina güçlendirme kredisi amacı hasar almış yapıları devlet desteğiyle düşük faiz ve on yıla kadar vade seçenekleriyle iki yıl ödemesiz bir şekilde ödenerek bir kredi sağlanıp vatandaşın oturmuş olduğu evi sağlamlaştırılması depreme dayanıklı hale getirilmesi amaçlanmaktadır. 



Sadece deprem bölgesi değil deprem riski taşıyan tüm illerde oturduğu konut veya binası hasar alan kişiler bu düşük faizli bina güçlendirme kredisine başvuruda bulunabilecekler. 


KREDİ ÖZELLİKLERİ

- bina güçlendirme kredisi üst limiti 240.000 TL ile sınırlandırılmıştır. 

- bina güçlendirme kredisi on yıla kadar vade seçeneği bulunmaktadır.

- bina güçlendirme kredisi düşük faizlidir ve iki yıl geri ödemesiz bir şekilde verilmektedir.


NASIL BAŞVURULUR?

Bina güçlendirme kredisine başvurmayı düşünen vatandaşlarımız Çevre şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığı’na bağlı herhangi bir yapı denetim firmasından alacaklari bina hasar kaydı riskli raporu ile birlikte kamu bankalarına (Ziraat Bankası, Vakıfbank ) başvuruda bulunabilecekler. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.