BEKLENEN YENİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASININ DUYURULACAĞI TARİH BELLİ OLDU!

Uzun süredir üzerinde çalışılan duyurulacak olan yeni konut kredisi kampanyası milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni konut kredisi kampanyası müjdesi netleşti. Yeni konut kredisi kampanyası hangi tarihte duyurulacak tüm detaylarını sizin için derledik. 4 Ocak 2023 tarihinde yapılacak olan görüşmeler sonucunda milletimize orta gelirli vatandaşlara müjde duyulacak! 

Milyonlarca vatandaşımızın beklediği yeni konut kredisi kampanyası sonunda gerçekleşiyor. Yeni konut kredisi kampanyası iki bakanlığın görüşmeleri sonucunda 4 Ocak Çarşamba günü yapılacak olan toplantılar neticesinde vatandaşlarımıza müjdelenecek. Mayıs 2022 tarihinde başlayan konut kısıtlamaları konut karesindeki daralma ve kredi tutarlarının 300.000 TL’ye kadar sınırlandırılması bir çok vatandaşlarımızı kredi erişimde büyük bir problem haline gelmişti. Aylardır yapılan uzun süreli görüşmeler ve çalışmalar neticesinde Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanı Murat kurum ve hazine ve maliye Bakanı ortak çalışması ve görüşmeler neticesinde son olarak 4 Ocak 2023 tarihinde yapacakları görüşme ile kredi kampanyasının müjdesini verecekler. 

BAKANLIKTAN YAPILAN AÇIKLAMA

“Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı sayın Murat kurum maliye bakanımız Sayın Nureddin nebati bir süredir üzerinde çalışılan ve son şekil verilen orta gelirli ailelere  yönelik konut kredisi kampanyasına ilişkin detayları 4 Ocak Çarşamba günü saat 10:00’da Ankara’da yapılacak olan ortak basın açıklaması ile duyuracak”



15 YIL VADELİ MORTGAGE

4 Ocak 2023 tarihinde iki bakanlık toplantısı sonucunda duyulacak olan yeni kredi kampanyası 15 yıl vadeli olacağı öğrenildi. 

KONUT DEĞERININ YÜZDE 80’İNE KREDI IMKANI SUNULACAK

~ Yeni kredi kampanyasında konut değerinin %80’e kadar kredi kullanılabilecek. Yani örnek verecek olursak 1 milyon TL’lik bir ev aldığımızı varsayarsak 200.000 TL  peşinat ile 800.000 TL’ye kadar 15 yıl vadeli kredi seçeneği sunulacak. 

~ 0.69 ve 0.99 faizli konut kredisi imkanı

~ En düşük faiz oranı olan 0.69 oranından kampanyadan evi olmayan kişiler faydalanacak.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.