Ev Hanımlarına Kredi ve Kredi Kartı Veren Bankalar Hangileridir? 2023 (Denizbank, Enpara)

Ev hanımlarına kredi veren bankalar hangileridir ev hanımlarına kredi kartı veren bankaların listesi hangi bankalar ev hanımlarına kredi veriyor 2023 güncel listesini sizler için hazırladık. Bankalar ile daha önce çalışması olmamış ev hanımları için rehber niteliğinde bir yazı hazırladık; ev hanımları için kredi ve kredi kartı kampanyası bulunan güncel 2 bankayı sizler için burada paylaştık. Ev hanımlarına kredi veren bankalar ile ilgili yeni kampanyalar oldukça editörler tarafından bu başlıkta sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.


Bankalar her dönem uyguladıkları yeni avantajlı kredi ve kredi kartı kampanyaları ile müşterilerinin ve müşteri potansiyeli olan kişilerin dikkatini çekmeye çalışmaktadırlar. Türkiye'de güncel rakamlara göre 230 milyondan fazla kredi kartı bulunmaktadır. Ülkemiz vatandaşları olarak kişi başına en az 5 ya da 6 kredi kartı ile dünyada en çok kredi kartına ve kredili ürünlere sahip olan ülkeler arasında gelmekteyiz. Vatandaşlarımız ise her zaman en cazip olan kredi kartının daha sık kullanımına özen göstermiştir. En cazip olan kredi kartı genellikle taksidi bol ekstra puanı fazla olan ya da yıllık kredi kartı aidatı bulunmayan kredili ürünlerdir. Vatandaşlarımız kredi kartı tercih ederken tamamen kendi çıkarlarına göre tercihlerini yapmaları gerekmektedir örnek verecek olursak sürekli seyahat eden bir kişi harcadıkça mil kazanan kredi kartı yani harcadıkça uçak biletinde ya da otobüs biletinde indirim kazanan bir kredi kartı sahip olmalıdırlar. Yine sürekli seyahat eden bir kişi eğer otomobili ile seyahat ediyorsa akaryakıt alışverişlerinde kendisine ayrıcalık tanıyan indirimli akaryakıtı sağlayan kredi kartlarına yönelmelidir. Başka bir örnek verecek olursak sürekli teknolojik ürünler satın alan sosyal medya üzerinden online alışveriş sitelerinden alışveriş yapan kişiler bu tür ürünlere daha fazla taksidi olan taksidi bol kredi kartlarına yönelmelidir. Yine çok fazla market alışverişi yapan kişiler ise harcadıkça ekstra puan kazanan yani puanlarını biriktirip nakit olarak harcama yapabilen kredi kartlarını tercih etmektelerdir. 

Konumuza dönecek olursak bankaların en çok zorlandığı en çok Kredi kullandırımında tedirgin olduğu kişiler daha önce hiç bankanın kredili ürünlerini kullanmamış yani kredi geçmişini bilmediği müşterileridir. Ödeme performansını bilmediği Kredi sicilini göremediği müşterilerden bankalar geçmişten bu yana hep çekinmiştir. Daha önce bankalarla hiç çalışması olmayan müşterilere sıfır KKB yani kredi notu hesaplanamayan müşteriler denmektedir. Bu müşterilerin içerisinde yer alan ev hanımları genelde çoğu bankadan yüksek miktarlarda Kredi ya da kredi kartı alamamaktadırlar fakat bazı bankalar bazı dönemlerde kampanyaya girerek ev hanımlarına kredi veya kredi kartı olanağı sunmaktadırlar. Ev hanımları ise bu gibi durumlarda hem kredi notunun başlaması amacıyla hem de bir kredili ürüne sahip olmak amacıyla ev hanımlarına kredi veren bankalar 2023 kampanyalarından ya da kredi kartı kampanyalarından faydalanmaktadırlar. Ancak şunu da belirtmek isterim ki ev hanımlarına gelir belgesiz kredi ya da kredi kartı limitleri genel anlamda diğer ihtiyaç kredisi limitlerine göre başlangıç kredi ve kredi kartları olduğu için genelde güncel rakamlara göre 20-30 bin TL bandında olmaktadır. Ancak bu durum geçici olup kredili ürüne sahip olan daha doğrusu ilk kez sahip olan ev hanımları ya da vatandaşlarımız sahip oldukları kredi kartını kullanmaya başladıktan 60 gün sonra kredi notları oluşmaya başlar ve tanımlanan limitleri varsa otomatik talimat ile arttırılmaya başlar. Sistem müşterinin harcama limitlerini gördükçe müşterinin harcama potansiyeline göre yeni limitler tanımlamaktadır. 

EV HANIMLARINA KREDİ VE KREDİ KARTI VEREN BANKALAR 2023 GÜNCEL LİSTE

DenizBank : 
DenizBank ev hanımlarına 30.000 TL'ye kadar kredi ve kredi kartı limiti tanımlamaktadır. Ancak DenizBank'ın ev hanımlarına kredi veya kredi kartı kampanyasından faydalanabilmek için müşterinin Kredi sicilinin temiz olması geçmişte herhangi bir icra takibinin bulunmaması, mağaza şahıs ve benzeri gibi icra dosyalarının olmaması gerekmektedir. Denizbank herhangi bir banka çalışması olmayan sicili temiz ev hanımlarına kredi ve kredi kartı olanağı sunmaktadır. DenizBank ev hanımlarına kredi ve kredi kartı verirken bazı durumlarda hane geliri yani evde bulunan çalışan başka birinin olup olmadığını kriter olarak göz önünde bulunabilmektedir. Denizbank çoğunlukla ev hanımlarına yıllık aidatı bulunmayan Denizbank Net
kart isimli ürününü verebilmektedir. Yine kredili limitinin de kredi kartı limiti gibi maksimum 30.000 TL'ye kadar olduğu bilinmektedir.

Enpara: 
Enpara 30.000 TL'ye kadar ev hanımlarına kredi ve kredi kartı limiti tanımlamaktadır. Finansbank'ın alt kuruluşu olan enpara kredi kartı ve kredi verirken müşterinin geçmişte herhangi bir icra dosyası olup olmadığını göz önünde bulundurup kart ya da krediyi onaylarken hane geliri durumuna da bakabilmektedir. Enparadan Kredi kartınızın onaylanması durumunda evinize kadar kartınız teslim edilip gerekli sözleşmeler enpara çalışanları tarafından sizlere evinize teslim edilmektedir. Enpara yine kredi kartı olarak Türkiye'nin en çok tercih edilen bankası olup, EFT masrafı bulunmaz ve yıllık kart ücreti müşterilerinden almamaktadır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.