Elektrik, doğalgaz ve telefon borçları siliniyor! TBMM ONAY Verdi!

Milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren torba yasa Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden onay aldı. Torba yasaya göre milyonlarca kişinin icra borçları silinecek.






Torba yasanın TBMM'de kabul edilmesiyle 10 milyon adete yakın icra dosyası silinecek. Torba yasaya göre KYK faizleri silinecek, pandemide yazılan maske ve sokağa çıkma cezaları silinecek bunların yanı sıra herkesi ilgilendiren en önemli hususlardan birisi olan 2 bin TL altındaki icra borçları (elektrik, doğalgaz  ve telefon borçları) kaynaklı icralar tasfiye edilecek. Mesela diyelim elektrik faturanızı ödemeyemediniz ve elektrik şirketi sizi icraya verdi. Ödeme yapamadınız ya da kısmı bir şekilde ödeme yaptınız ve hala borç kaldıysa kalan borcun 2 bin TL'si devlet tarafından tasfiye edilecek.

ÖDENEN BORÇ VE CEZALAR İADE EDİLMEYECEK!

Pandemi döneminde milyonlarca kişi sokağa çıkma yasağı ihlal suçu ve maske cezası yedi ve bir kısmı borcunu ödedi diğer kısmı borcu ödemedi. İşte bu ödenmeyen borçlar silinecek ancak ödeyen kişilere iade işlemi olmayacak. 

Yine aynı şekilde ödenen elektrik, doğalgaz ve telefon faturası icraları kişilere iade edilmeyecek. Sadece ödenmemiş faturalardan kaynaklı icraların 2 bin TL'ye kadar olan kısmı silinecek.


CUMHURBAŞKANI BÖYLE DUYURMUŞTU!

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.