Emekli Maaşları ve Memur Maaşlarına + Enflasyon Farkı + REFAH PAYI Müjdesi!

Emekliler ve memur maaşlarına iyileştirmeler devam ederken, enflasyon farkına ilave olarak maaşlara refah payı eklenecek.


emekliye memura refah payı kaç para yapılacak

Milyonlarca emekli ve memurlar, memur emeklileri ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı; emekliler, memurlar ve memur emeklilerine 2023 zammına ilave olarak enflasyon farkı ekleneceği bilinmekteydi, buna ek olarak yeni bir gelişme yaşandı. Son dakika bilgisine göre emekliler, memurlar ve memur emeklilerine enflasyon farkına ilave olarak refah payı müjdesi geldi. Emekli maaşları ve memurların yüzünü güldüren bu gelişme ile maaşlar enflasyona ezdirilmemiş olacak, hak ettiği yerlere yaklaşmış olacak. 

MÜJDEYİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VERDİ!



EMEKLİYE, MEMURA REFAH PAYI KAÇ PARA VERİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli ve memur maaş zamlarına ilişkin açıklamalarda bulunurken, enflasyon farkına ilave olarak refah payı müjdesini şu sözler ile verdi; 

''Dar gelirlilere enflasyonun üzerinde bir artış verilmesi için hazırlık yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde refah payının kaç puan olacağı netleşmiş olacak.'' 

YÜZDE  5 ila 10 ARASINDA!
Sabah gazetesinde yer alan habere göre memur ve emeklilere yüzde 5 ila yüzde 10 ilave refah payı farkı verileceği belirtildi.


REFAH PAYI NEDİR?
Refah Payı, çalışanlar memurlar ya da emekliler için verilen maaşların yüksek enflasyon koşullarında, geçimlerin daha rahat sağlanabilmesi amacı ile yapılan maaş iyileştirmeleridir. Refah payları belli başlı dönemlerde maaşlara ilave olarak verilebilmektedir. 





Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.