Doğalgaz Fatura Yardımı Parası 900 - 2500 TL - NASIL BAŞVURULUR?

 Devletimizin dar gelirli vatandaşlarımız için hazırladığı doğalgaz tüketim desteği rakamları arttırıldı. Barınma yardımı kategorisinde bulunan doğalgaz fatura yardımı parası yükseltilerek hane başına yıllık 900 ila 2500 TL arasında verilmesine karar verildi. 


doğalgaz fatura yardımı başvurusu


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşa verilen onlarca destekten sadece bir tanesi olan doğalgaz tüketim desteği rakamları güncellendi. Tutarlar bölgenin iklim koşullarına göre ısıl harita temel alınarak hazırlanan liste kapsamında hane başı 2022 yılı için yıllık 900 TL ila 2.500 TL arasında yapılmasına karar verildi. Sosyal yardımlarda en çok başvuru alan ve ihtiyaç duyulan, dar gelirli vatandaşlarımız için hazırlanan doğalgaz fatura yardımına çok sayıda vatandaşımız başvuru yaptı. Fatura yardımı PTT hesaplarına aktarılarak vatandaşa büyük destek sağlanmaktadır. Isıl harita baz alınarak belirlenen tutarlar iki dönemde gerçekleştirilmektedir. Yardım tutarı vatandaşın bulunduğu ilin ısı derecesine göre hesaplanmaktadır ve 2500 TL'yi geçmemektedir.  

BAŞVURUDA İSTENEN EVRAKLAR

  • T.C. Kimlik Kartı 
  • Hanesine kayıtlı mesken türü aboneliğe haiz doğal gaz faturası ya da ön ödemeli sayaç kartı

BAŞVURACAK KİŞİ

  • E-devlet'ten başvuracak kişiler hanede kayıtlı mesken türü doğal gaz aboneliğine sahip kişiler başvurabilmektedir. Abonelik sahibi kişiler e-devletten başvuru yapabilirler.

KİMLER BAŞVURABİLİR

  • Maddi zorluk çeken kişiler.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

  • Aynı zamanda PTT'ye doğalgaz faturanız ve kimliğiniz ile birlikte başvuruda bulunabilirsiniz.

ÖDEMELER

Ödemeler PTT kartınız ile PTT hesaplarınıza Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılır.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK SOSYAL HİZMETLER İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.