(BES) Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kalana ucuz kredi verilecek!

Bireysel Emeklilik Sistemi içerisindeki katılımcı müşterilerin, finansman ihtiyaçları sebebi ile BES'ten çıkmayı düşünenler için yeni bir gelişme yaşandı. Hazırlanan yeni bir düzenleme ile (BES) Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kalanlara, yeni avantajlı kredi teklifleri ile bankalar müşterilerine ayrıcalık sunmaya hazırlanıyor. 


BES olanlara düşük faizli kredi


Küresel gıda krizi beraberinde getirdiği sorunlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Ülkemizde enflasyon krizi sebebi ile icra dairelerinde yeni açılan dosya sayısı oldukça artmış durumda. Bu durumda hükümetimiz yeni kredi paketleri ve destekler ile vatandaşlara çözüm üretmeye devam ediyor. Son olarak Bireysel Emeklilik Sistemi, içerisinden çıkmayı düşünen BES içerisindeki parayı çekmeyi düşünen vatandaşlar için nefes olacak yeni bir hamle atılacak. Bireysel Emeklilik Sistemi içerisinde kalacak olanlar için bankalar ucuz kredi imkanı sunacak. Uzun vade ve düşük faizli kredi ile vatandaşın ihtiyacı giderilmiş olacak ve BES sistemi içerisinde kalınması sağlanacak. 

Resmi Gazete'nin 2023 yılı programlarında Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili bu düzenleme yer alacak. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkmak isteyen vatandaşlara BES'ten ayrılmamaları karşılığında avantajlar ile dolu kredi kampanyaları teklif edilecek.

Bireysel Emeklilik Sistemi şirketleri ve bankalar arasında koordinasyon sağlandıktan sonra gerekli çalışmalar, yapılacak. Vatandaşlara Bireysel Emeklilik Sistemi içinde kalmaları durumunda uygun kredi teklifleri sunulacak.

Güncel rakamlara göre an itibariyle Bireysel Emeklilik Sistemi içerisinde 14,3 milyon katılımcıya ve 362 milyar TL paraya ulaşılmış durumda.

(BES) Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir?

Bireysel Emeklilik Sistemi dünya üzerindeki vatandaşların, gençlik yıllarında birikim yaptıkları ve emeklilik yıllarında birikimlerini değerlendirebilecekleri bir sistemdir. İnsanlar istedikleri an BES sisteminden çıkarak birikimlerini çekebilirler. Uzun yıllar sonra bu birikimlerini ister aylık emekli maaşı şeklinde alabilirler, ister toplu olarak ödenmesini talep edebilirler. Kısacası BES, kişilere birikim yapabilmeleri amacı ile şirketlerce kurulmuş bir kumbara sistemidir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.