KOSGEB Faizsiz 35 Yaşına Kadar 300 Bin TL Kredi Veriyor!

22 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Halkbank, KOSGEB eğitimini tamamlayan ve projesi onaylanan 35 yaşına kadar olan gençlere faizsiz kredi desteği verecek. 

Türkiye'de son günlerde büyük destekler açıklanmaya devam ediyor. Esnaflar için 500 Bin TL'ye kadar düşük faizli kredi desteği sonrasında bir müjde de gençlere geldi. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlayan gençlere devlet desteği geldi. Projesini KOSGEB'e sunan ve KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 35 yaşından küçük gençlere faizsiz 60 ay vadeli 300 bin TL destek verilecek. Yani bu destekten faydalanabilmeniz için size kısaca neler yapmanız gerektiğini basit bir şekilde anlatımını yapayım. Öncelikle KOSGEB'e kayıt olup, KOSGEB'in en popüler eğitim programlarından birisi olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamanız gerekiyor. Bu eğitim programı hakkında detaylı anlatım yapan youtube videosu ekleyeceğim. Eğitim programını tamamladıktan sonra bir projeniz olması gerekiyor. Yani bu para ile ne iş yapacaksınız? Örnek verecek olursak bir takı üretim dükkanı, boncuk üretimi, gümüş işçiliği vs.  gibi bir projeniz olacak ve KOSGEB'e sunacaksınız. KOSGEB bu projeyi onayladıktan sonra Halkbank aracılığı ile faizsiz 300 bin TL destek kredisini alacaksınız olay tam olarak budur arkadaşlar.

Destek tutarı cumhurbaşkanı kararnamesi ile daha önce 100 bin TL iken 300 bin TL'ye çıkartıldı ve yaş sınırı 30'dan 35'e yükseltildi.

İlgili Karar ''3/1/2022 tarihli ve 5061 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararın 3'üncü maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan 30 yaşını ibaresi 35 yaşını şeklinde ve 100 bin liraya kadar ibaresi ise 300 bin liraya kadar şeklinde değiştirilmiştir.''






KİMLER BAŞVURACAK?

  • 35 yaş ve altı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
  • KOSGEB Uygulamalı Eğitim Programını tamamlayanlar
  • KOSGEB'e proje sunup onaylatanlar

NEREDEN BAŞVURACAK?

  • KOSGEB onaylı projeleri ile Halkbank şubelerinden.

KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ NEDİR?

Youtube üzerinden bu abimiz eğitim programlarına katılmayı düşünenler için çok öğretici bir video hazırlamış. Teşekkür ederiz kendisine.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.