Eşi Vefat Eden Kadınlara 300 Bin TL Konut Desteği Verilecek!

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan eşi vefat eden kadınlara konut desteği müjdesi geldi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, eşi vefat etmiş kadınlara ev alabilmeleri için 300 bin TL konut desteği ödemesi yapılacak. 


Eşi Vefat Eden Kadınlara 300 Bin TL


TOPLAM BÜTÇE: 607 milyon TL

Eşi vefat eden kadınlara özel çıkartılan destek programı büyük heyecan yarattı. Eşi vefat etmiş, maddi gücü yetersiz kişiler bu destekten faydalanabilecek. 

Eşi Vefat Eden Kadınlara 300 Bin TL Konut Desteği Başvuru Şartları 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Kadının başka bir evi olmaması.
  • Destekten eşi vefat etmiş ve 18 yaşından küçük en az 3 çocuğu olan kadınlar yararlanacak.
  • Bakanlığın Sosyal Konut Projesi de dahil barınma yardımı programı kapsamında yürütülen ev yapım yardımından destek almamış olmak. Yani daha önce ev yapım desteği almamış olmak.

BAKAN DERYA YANIK AÇIKLAMASI: 

Programın başta Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere belediyeler ve hayırseverlerle iş birliği içerisinde hayata geçirilmesine yönelik 78 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nı (SYDV) bilgilendirdik. Şu ana kadar Osmaniye, Kahramanmaraş, Samsun ve Bingöl olmak üzere 4 ilde iş birliği protokolü imzalandı. Buna ek olarak projenin hayata geçirilmesi için 67 SYDV’miz ise arsa temini, proje çalışmaları, proje bütçesi için ilave ek kaynak noktasında protokol hazırlıklarına devam ediyor.   Eşi vefat etmiş ve sosyal yardım faydalanıcısı kadınlarımıza yönelik konut projesini hayata geçiriyoruz. Desteğimizi konut yapımı veya satın alma şeklinde iki farklı yöntemle gerçekleştireceğiz. Konutlar 80 metrekare olacak şekilde inşa edilecek. Konutların satın alınması durumunda ise bu özelliğe yakın olanlar tercih edilecek. Bakanlık olarak konut başına 300 bin TL destek verirken, ihtiyaç duyulan kaynak belediyeler ve hayırseverler tarafından karşılanacak. Konutların mülkiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın (SYDV) olacak. Hak sahiplerine bedelsiz kullanım hakkı vereceğiz. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.