2024 Sürücü Kursu Fiyatları Zamlı Fiyatları

Enflansyon, artan maliyetler gıdadan yakıta her şey 2'ye katlamış durumda. Şuan için artan rakamlardan hissedilir biçimde etkilenmeyen sürücü kursu fiyatları 2024 yılına girilmesi ile birlikte yani yılbaşı kayıtları zamlı bir şekilde olacağı öngörülüyor. Sürücü kursuna kayıt olup ehliyet almayı düşünen gençlerimize faydalı bir içerik olacağından sizleri bilgilendirmek istedim. 

Her gencin hayali araç kullanıp ehliyet sahibi olmaktır. Türkiye'de yaşayan bir çocuk yaşını doldurup araç sahibi olup otomobili ile gezme hayali kurar. Bu memleketimize özel bir durum mudur? bilinmez ama bizler öyleydik. Önce motor ehliyeti için yaşımız dolar dolmaz kendimizi bir sürücü kursu arayışına attık. Sonra ailemizden motor almasını istedik. Gençlerimiz böyledir, yaşını doldurup araba sürmek, motosiklet binmek isterler. Eskiden bizim zamanımızda sınavlar ayrı ayrı 50'şer sorudan ibaretti. Motor ayrı İlkyardım ayrı ve Trafik ayrı olmak üzere toplamda 150 soru ile sınava girerdik ve şimdiki gibi sınavdan çıkar çıkmaz sonuç öğrenmek hayaldi. Aylar sonra Ankara'da okunup onaylanan sınav cevap kağıtları sürücü kursuna gelirdi. Sürücü kursları kaç puan aldığımızı sınavı başarı ile geçip geçmediğimizi bizlere söylerdi. Şimdilerde ise sınav 30 dakika sürüyor sınav binasından kapıya çıktığın gibi dijital sınav olduğundan geçip geçmediğin anlık olarak kontrol edilebiliyor. Ancak eskiye oranla şuan ki direksiyon sınavları bir tık daha zor diyebilirim. Sınav görevlileri en ufak bir hataya yer vermiyor. Özellikle sınav alanındaki dubalara temas durumunda sınavı bitirip geçersiz sayıyorlar. Aslında burada trafik güvenliği açısından adayların iyice araç kullanmayı öğrenmeden trafiğe çıkmasına engel olmaktır. İyi de yapılıyor. Ehliyet sahibi bir kişi profesyonel hale getirildikten sonra ehliyeti verilmesi olumlu bir şey. 2023 yılı içerisinde ehliyet almak isteyen kişilerin cebinden çıkan rakam B sınıfı ehliyetler için geçerli, harçlar sınav giriş ücretleri dahil tamamı 3750 - 4000 TL civarında olmakta. Rakamlar sürücü kursuna göre bölgelere göre farklılık gösterebilmekteydi. Ancak bu rakamlar aldığımız bilgilere göre yılbaşı kayıtları için yani bir kaç ay sonra zamlı tarifeler ile 6000 TL üzerine çıkacağı öğrenildi. O yüzden ehliyet heyecanı ile tutuşan gençlerimize buradan tavsiyede bulunmak istiyorum; elinizi çabuk tutun kardeşlerim, hala zamsız fiyatlardan faydalanmaya çalışın, bir an önce ehliyet kursunuza kaydınızı yapın en azından gidin şimdiden kayıt verip adını koyun ki yılbaşı sonrası yüksek fiyatlara yakalanmayın. 

HALA GEÇERLİ GÜNCEL FİYATLAR (ZAMDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ)

  • B1 sınıfı sürücü kursu fiyatı 2900 TL ehliyet harç ücreti 705 TL  sınava giriş ücreti 280 TL
  • F sınıfı sürücü kursu fiyatı 2400 TL  sınava giriş ücreti 280 TL ehliyet harç ücreti 705 TL
Bu rakamların yılbaşı sonrası %50 - %75 civarında zamlanması 2024 sürücü kursu fiyatlarının yüksek seviyede zamlanması öngörülmekte. En güncel rakamları yine bu başlıkta sizlere duyuracağız, bir güncelleme geldiğinde içeriği güncelleyeceğiz.



2024 sürücü kursu fiyatları ne kadar olacak, 2024 ehliyet fiyatları zamlı liste yeni rakamlar açıklandığı andan itibaren gerekli güncellemeler yapılacaktır. Kurs fiyatları semtlere göre değişkenlik gösterebilir.


Ehliyet SınıflarıKurs ÜcretiDireksiyon ve
E-Sınav Harçları
HarçlarToplam
B Sınıfı3600 + zam280 + zam1461 + zam5.341 TL + zam
A Sınıfı3600 + zam280 + zam715 TL + zam4.595 TL + zam
A1 Sınıfı2500 + zam280 + zam715 TL + zam3.495 TL + zam 
A2 Sınıfı3000 + zam280 + zam715 TL + zam3.970 TL + zam
2024  EHLİYETFİYATLARIZAMLI RAKAMLARGÜNCELLENECEKkredidoktoru.com

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.