0.89 ve 0.99 Konut Kredisi Ne Zaman Başlayacak?

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşları ilgilendiren 0.89 ve 0.99 konut kredisi başladı mı? düşük faizli 0.89 ve 0.99 konut kredisi ne zaman başlayacak? Müjde olarak duyurulan uygun faizli konut kredisi başvuruları ne oldu? Geçtiğimiz aylarda duyurulan bu müjde rafa mı kaldırıldı iptal mi oldu sizler için bu başlıkta derledim.

Ucuz konut sahibi olmak isteyen yüzbinlerce vatandaşı ilgilendiren vatandaşların aklında tek bir soru 0.89 ve 0.99 konut kredisi ne zaman başlayacak? Büyük bir müjde olarak bizzat cumhurbaşkanımız tarafından bu haber duyurulmuştu. 9 Mayıs 2022 tarihinde cumhurbaşkanı müjde niteliğinde düşük faizli konut kredileri bankalar tarafından verileceğini açıklamış vatandaşlarımız bunu büyük bir heyecanla karşılamıştı. Merakla beklenen konut kredisi kampanyası nasıl olacaktı peki?

Üç ayrı paket şeklinde bizzat cumhurbaşkanı tarafından müjdelenen haber konut alacaklara çok düşük faizler ve uzun vadeler sunuyordu. Dikkat çeken bir diğer husus ise konutlara kredi %90'ına verileceğini açıklamış olmasıydı. Ancak Mayıs ayından beri bu konu hakkında hiç bir gelişme yaşanmadı. Ve Haziran itibariyle kamu bankaları dahil bir çok bankada konut kredisi faizleri uçtu denilebilir. En düşük konut faizi oranları 1,29'dan verilmeye başlandı. Bunun neticesinde kredini konut satışları oldukça düştü. Kredini konut satışları düşünce haliyle inşaat sektörü de bu piyasada etkilenmiş oldu. 

CUMHURBAŞKANIMIZ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı 0.89 ve 0.99 konut kredisi kampanyası ile ilgili olarak Mayıs ayında ''İlk pakette 2 milyon değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz.Konut almak isteyen ve konut yapan firmalarımızla ilgili müjdemiz var. Son dönemde fahiş yükselişler nedeniyle konut inşasında yavaşlama ve konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlarımızı bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirmeye karar verdik'' sözlerini söylemişti.

KONUT FİNANSMAN PAKETİ 

  • Sıfır konut alımlarında 2.000.000 TL'ye kadar yüzde 90'ına kredi 0.99'dan
  • İkinci el konut alımlarında 500.000 TL'ye kadar yüzde 90'ına 0.99'dan

0.89 ve 0.99 Konut Kredisi Ne Zaman Başlayacak?

Yeni duyurulan yapılacak olan 150 bin konut inşası 81 İlde ucuz TOKİ konutları ile bu kredi finansman paketlerinin uygulamaya geçilmesi bekleniyor. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.