Devletten Öğrencilere Yol Parası (BAŞVURULAR BAŞLADI!)

 Öğrencilere ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır, öğrenciler için verilen ulaşım desteği yol parası başvuruları hakkında bilgiler, ulaşım desteği hakkında tüm detaylar. Devletten öğrencilere yol parası desteği müjdesi önceki günlerde duyurulmuştu. Aile ve Sosyal hizmetler Bakanı Derya yanık devletin verdiği yol parası yani ulaşım desteği başvurularının başladığını duyurdu. 

Türkiye cumhuriyeti aile ve Sosyal hizmetler Bakanı Derya yanık önceki günlerde açıklanan devletten öğrencilere ulaşım desteği Müjdesine dair yeni bir açıklama yaptı. Bakan Twitter üzerinden duyurduğu açıklamasında ulaşım desteği başvurularının başladığını bu destek ile ilgili olarak devletin 300 milyon TL toplam bütçe ayırdığını duyurdu. Devletimiz verdiği bu destek ile öğrencilerin ailelerine ya da memleketlerine ulaşabilmesi için yılda iki defa yol parası ulaşım desteği verecek. Aile ve Sosyal hizmetler Bakanı Derya yanık Twitter üzerinden yaptığı açıklama ve tüm detayları sizler için burada toparladık.

750 TL’ye KADAR YOL PARASI

Başvuruların başladı yol parası desteği üst sınırı 750 TL olarak belirlendi ve duyuruldu. Yol parası desteğinin miktarı öğrencinin okuduğu okul ve ailesinin bulunduğu şehir uzaklığı ile alakalı belirlenecektir. 750 TL yol parası desteği ilköğretim ortaöğretim ve yüksek Öğretim öğrencilerinı kapsamaktadır. 


BAŞVURU NASIL YAPILIR VE DERYA YANIK’ın AÇIKLAMALARI






750 ₺ yol parası desteğine Sosyal yardımlaşma ve dayanışma Vakıflarından başvuruda bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.