Deprem Bölgesi 10 İlde Konut, Taşıt, İhtiyaç Kredisi Vade Sınırlamaları Kaldırıldı! 6 Ay Borç Erteleme ve Taksit Arttırma!

 Deprem bölgesi olan on ilimizde konut kredisi taksit sınırlamaları kaldırıldı, yine deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi vade sınırlamaları yapılan düzenlemeyle kaldırıldı ve yine aynı bölgede yaşayan depremzede vatandaşlarımız için kredi kartı taksitli harcamaları taksit sayıları bir kat arttırıldı. 





Dünya tarihinin en zor günlerini yaşayan ülkemizde on ilimiz depremden etkilenerek binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti ve on binlerce kişi evinden yurdundan oldu. Devletimiz tüm imkanları ile deprem bölgelerindeki vatandaşlarımıza yetişmeye çalışırken, halkımız ise 81 ilden yardımlar ile depremden etkilenen vatandaşların imdadına yetişmeye çalışıyor onlara erzak ısınma barınma gibi tüm giderleri için tüm illerimizden büyük bir dayanışma ruhu göstermekte. Hal böyle olunca devletimiz kurumlarından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için mevcut kredi borçları ile ilgili olarak bir takım düzenlemelere gitti ve yeni düzenlemelerini duyurdu. 

6 AY BORÇ ERTELEME

Kurum yaptığı açıklamaya göre deprem bölgesi olan on ilimizdeki vatandaşların bankalardaki kredi borçlarına altı ay erteleme imkanı sundu. 

KREDİ KARTI TAKSİTLERİ 1 KAT ARTTIRILDI

BDDK deprem bölgesindeki vatandaşlarımız yapacakları alışverişlerde kredi kartı ile kullanım söz konusu olduğunda taksit tutarlarında bir kat arttırılma düzenlemesini yaptı.

KONUT, TAŞIT, İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİTLERİNE DÜZENLEME (SERBEST BIRAKILDI)

BDDK Yapmış olduğu depremzedelere özel düzenleme ile borç erteleme kredi kartı taksitleri arttırılması düzenlemesinin yanı sıra konut kredisi, taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi taksitlerinde de bir düzenlemeye gitti. Depremzede vatandaşlar ve bu on ilimizde bulunan depremden etkilenen vatandaşlarımız konut, taşıt, ihtiyaç kredisi kullanmak istediklerinde önceden belirlenen taksit sınırlarının bu vatandaşlarımıza kaldırılacağını, taksit tutarlarını bankalar tarafından belirlenebileceğini duyurdu.

Bu esnetmeler Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerimiz için geçerli olacak. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.